Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ενισχύεται η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής παρέμβασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των δρομολογίων του τρένου ανάμεσα σε Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδέχτηκαν τις προτεινόμενες δρομολογιακές ρυθμίσεις, οι οποίες αναδείχθηκαν από τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμων Τρικάλων και Καρδίτσας.







Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει αφενός από την απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην αναφορά υπ. αριθμ. 2895/5.9.2015 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζεται ότι από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι δυνατή η επέκταση του δρομολογίου 2599/3590 μέχρι το σταθμό Παλαιοφαρσάλου, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται πέραν Παλαιοφαρσάλου προς και από Καλαμπάκα με το τοπικό δρομολόγιο 887/888, προκειμένου να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των μετακινήσεων του επιβατικού κοινού της Δυτικής Θεσσαλίας. Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, απαντώντας στην ίδια αναφορά επισημαίνει ότι από την εξέταση του αιτήματος προέκυψε ότι η προτεινόμενη δρομολογιακή ρύθμιση είναι εφικτή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στο πλαίσιο αυτό την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση των προσπαθειών ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό της Καλαμπάκας, ενώ τονίζει ότι η βελτίωση των σιδηροδρομικών μεταφορών μπορεί να συμβάλλει συνολικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Θεσσαλίας.

Πηγή:
- Ενισχύεται η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου