Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πιέσεις από Βρυξέλλες για ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πιέζουν οι Βρυξέλλες να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι μόλις αυτό συμβεί, τότε θα κλείσουν και την έρευνα για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς την εταιρεία, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι εδώ και ενάμιση μήνα η υπόθεση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους βρίσκεται κολλημένη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ ούτε και η κυβέρνηση δείχνει να βιάζεται.


Ως αποτέλεσμα,ήταν σύμφωνα με τα ΝΕΑ πριν από μερικές ημέρες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν να αποστείλει πολυσέλιδη επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας του πλήρη και σε βάθος ανάλυση των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς σχετικά με την πορεία της ιδιωτικοποίησης και τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να προχωρήσει στη διαγραφή τους.

Στην επιστολή οι Βρυξέλλες ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το πού ακριβώς βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση, πότε ακριβώς θα την εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και ένα πλάνο με τα επόμενα βήματα προκειμένου να κλείσει το ντιλ, και ειδικότερα πότε θα υπογραφεί η συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών (SPA).

Πηγή:
- Πιέσεις από Βρυξέλλες για ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
http://www.enikonomia.gr/businesses/122063,pieseis-apo-vryxelles-gia-idiotikopoiisi-tis-trainose.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου