Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

"Ζωντανεύουν" οι παλιοί σταθμοί της γραμμής Πάτρα - Κάτω Αχαΐα! Οι φυτρωμένες σκεπές, τα σαπισμένα παράθυρα και οι ... νέες στάσεις! (δείτε φωτογραφίες)


ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

"Ανάσα" σε ένα εγκαταλελειμμένο σκηνικό προσδίδουν οι εργασίες για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα.

Οι παλιοί σταθμοί, με τις φυτρωμένες σκεπές, τα σαπισμένα παράθυρα, τα σπασμένα τζάμια, δίνουν τη θέση τους στις νέες σύγχρονες στάσεις!

 Τα έργα συνεχίζονται πυρετωδώς και τα συνεργεία εργάζονται αδιάλειπτα. Μαζί με τους παλιούς σταθμούς, ανάσα θα πάρουν και οι περιοχές στις οποίες θα κάνει στάση ο Προαστιακός.
Οι φωτογραφίες είναι από τις υπό κατασκευή στάσεις της επέκτασης πλην Βραχνεΐκων που έγιναν πρόσφατα: Κ.Αχαΐα, Αλισσός, Καμίνια, Τσουκαλέικα, Τσαούση, Εύα, Ιτιές και Ανθείας:

Τι περιλαμβάνει το έργο της επέκτασης του Προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα

Το έργο (υποέργα 1 και 2) συνολικού κόστους 5.360.402,58 ευρώ έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας και Φορέας Υλοποίησής του είναι ο ΟΣΕ ΑΕ.

Το συνολικό φυσικό αντικείμενο του έργου (υποέργα 1 και 2) αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων, στην υφιστάμενη μετρική σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού, στο τμήμα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγίου Ανδρέα έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ.


Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και διαμόρφωση των στάσεων: Κεντρικός Σταθμός Άγιος Ανδρέας, Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση –Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα. Σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης (ράμπες) των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων και εξοπλισμού (καθιστικούς πάγκους, κάδους απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης και ασφάλισης ποδηλάτων), και τον ηλεκτροφωτισμό.

Η υφιστάμενη σιδηροδρομική υποδομή πρόκειται να αναβαθμιστεί για τις ανάγκες της κυκλοφορίας και η ταχύτητα μελέτης για το τμήμα Αγ. Ανδρέας – Κ.Αχαΐα είναι 90km/h.

Προβλέπεται επίσης η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων με νέου τύπου από καουτσούκ (τύπου strail) ή οπλισμένο σκυρόδεμα με αντιολισθητική επιφάνεια

Μέρος του έργου αποτελεί και η ενίσχυση της λειτουργίας των τεχνικών της γραμμής και κυρίως η ενίσχυση των βάθρων της Γέφυρας Πείρου.

Τέλος, στο πλαίσιο του έργου θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) καθώς και αποκατάσταση της λειτουργίας υφιστάμενων ΑΣΙΔ στο μήκος του υπό αναβάθμιση τμήματος. Συνολικά θα γίνει εγκατάσταση ή επισκευή σε 32 συνολικά ΑΣΙΔ.
(φωτογραφίες από τη σελίδα "Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας")

Πηγή:
- Προαστιακός: "Ζωντανεύουν" οι παλιοί σταθμοί της γραμμής Πάτρα - Κάτω Αχαΐα! Οι φυτρωμένες σκεπές, τα σαπισμένα παράθυρα και οι ... νέες στάσεις! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
http://www.tempo24.gr/eidisi/102846/proastiakos-zontaneyoyn-oi-palioi-stathmoi-tis-grammis-patra-kato-ahaia-oi-fytromenes?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

- ΑΧΑΪΑ: Σε Βραχνέικα, Τσουκαλέικα και Καμίνια, οι εργασίες για την επέκταση του Προαστιακού!
http://dete.gr/%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%8A%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%AD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου