Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Παρουσίαση Χρ, Διονέλη (Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ) στη Διημερίδα της ΡΑΣ

Παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κος Χρήστος Διονέλης, στο πλαίσιο των εργασιών της Διημερίδας που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με θέμα: «4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο: Νέα εποχή – Προκλήσεις – Προοπτικές». Η παρουσίαση του Διευθύνοντος της ΕΡΓΟΣΕ είχε θέμα την εφαρμογή των αρχών διαλειτουργικότητας στα έργα της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά του αρχικά επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της ΕΡΓΟΣΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στους στόχους, τα επιτεύγματα και την δυναμική της εταιρείας. Κατόπιν, έγινε αναφορά στο Νομικό πλαίσιο (Ευρωπαϊκό και Ελληνικό) που καθορίζει τις βασικές αρχές της διαλειτουργικότητας.



Ο κ. Διονέλης προέβη σε μια εκτενή ανάλυση του θεσμικού πλαισίου, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις Ελληνικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες ενώ στη συνέχεια, η παρουσίαση πέρασε στην ανάλυση των περιοχών ευθύνης όλων των εμπλεκομένων κατά την διαδικασία έγκρισης - θέσης σε λειτουργία των διαφόρων σιδηροδρομικών υποσυστημάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέλυσε επίσης τις δράσεις της ΕΡΓΟΣΕ κατά την διάρκεια εκπόνησης μελετών και υλοποίησης έργων, σε ό,τι αφορά τα αναγκαία βήματα για την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας. Διαγραμματικά, η παρουσίαση έδειξε όλα τα στάδια επαλήθευσης των έργων.

Τέλος, ο κ. Διονέλης ανέδειξε ορισμένα θέματα τα οποία θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς υπάρχουν αβεβαιότητες που απαιτούν διευκρινίσεις. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με το θέμα της διαλειτουργικότητας του ERTMS και τις αλλαγές που επέφερε στο θέμα αυτό το λεγόμενο «4ο σιδηροδρομικό πακέτο».

Πηγή:
- Παρουσίαση Διονέλη στη Διημερίδα της ΡΑΣ για τις αρχές της διαλειτουργικότητας στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ
https://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/49741-parousiasi-dioneli-sti-diimerida-tis-ras-gia-tis-arxes-tis-dialeitourgikotitas-sta-erga-tis-ergose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου