Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Βελτιωμένη προσφορά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΕΕΣΣΤΥ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Βελτιωμένη προσφορά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από την ολοκλήρωση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το metaforespress.gr.

Του Φώτη Φωτεινού

H οικονομική προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέχει από την ελάχιστη αποτίμηση της ΕΕΣΣΤΥ, με αποτέλεσμα το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει νέα.



Εάν και η νέα οικονομική προσφορά δεν κριθεί ικανοποιητική, τότε ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν κριθεί ικανοποιητική, τότε οι Ιταλοί της FSI, μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα αποκτήσουν και την ΕΕΣΣΤΥ, ενισχύοντας τη δεσπόζουσα θέση τους στην εγχώρια σιδηροδρομική αγορά.

Το χθεσινό δημοσίευμα του metaforespress.gr

Εντείνεται η αγωνία για την ΕΕΣΣΤΥ. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει την Τρίτη, προκειμένου να ανοίξει την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξαγορά της εταιρείας.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κυμαίνεται στην περιοχή των 10 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο σιδηροδρομικό χώρο, η ελάχιστη αποτίμηση της ΕΕΣΣΤΥ ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Εάν ισχύουν τα ανωτέρω, τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα χρειαστεί να καταθέσει βελτιωτική προσφορά.

Ακολούθως, εάν η τελική δεσμευτική προσφορά δεν υπερβαίνει την ελάχιστη αποτίμηση, τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα κηρύξει άγονο το διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, η εταιρεία παρουσίασε, το 2017, κέρδη προ φόρων 2,9 εκατ., ενώ οι οφειλές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς αυτή, έως τις 15/3/18, ανέρχονταν στα 14,7 εκατ.

Πηγή:
- Πλήρης επιβεβαίωση του metaforespress.gr: Βελτιωμένη προσφορά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΕΕΣΣΤΥ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-metaforespress-gr-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου