Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Γνωρίστε την κα Ευγενία Παπαγεωργίου που εργάζεται ως διαχειριστής κυκλοφορίας στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας των Τραίνων

Με μια της κίνηση ξεκινά και σταματάει τρένα. Μία σκέψη, μία απόφαση. Περιθώριο λάθους δεν υπάρχει. Μια γυναίκα στη διαχείριση κυκλοφορίας των τρένων . Όχι πρόσφατα αλλά από το 1995. Θέλει πραγματικά κότσια να μπεις σε ένα κατ εξοχήν ανδροκρατούμενο επάγγελμα και όχι μόνο να επιβιώσεις αλλά και να διακριθείς.
8 Μαρτίου 2018

Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση , αποφασιστικότητα εμπειρία και ψυχραιμία , λέει στον Γιώργο Καρυωτάκη, με αφοπλιστικό  χαμόγελο, η κα Ευγενία Παπαγεωργίου Σταθμάρχης στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ.


Αυτό που όμως είναι ακόμα πιο δύσκολο είναι να είσαι «Σταθμάρχης στην οικογένεια» εξηγεί η κα Παπαγεωργίου αναδεικνύοντας τον δύσκολο ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας. Στην Ελλάδα του 2018 οι γυναίκες, διεκδικούν και παίρνουν «με το σπαθί τους» τη θέση που τους ανήκει σε μια κοινωνία απαιτητική και εξόχως ανταγωνιστική.

Σήμερα εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα της γυναίκας . Χρόνια τους πολλά .

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση της διαμαρτυρίας του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πηγή:
- Η Ελληνίδα κυβερνήτης των τρένων (video)
http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/i-ellinida-kyvernitis-ton-trenon-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου