Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Πρόταση Μαν. Μάκαρη για προαστιακό σιδηρόδρομο στην Καλαμάτα - Μεσήνη - Οιχαλία

Πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να αναλάβει πρωτοβουλία έναρξης συνομιλίων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας με σκοπό την επανενεργοποίηση του δικτύου αυτού και την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό (ηλεκτροκίνηση) δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου.

Η σχετική πρόταση του Μ. Μάκαρη έχει ως εξής:

«Πληροφορηθήκαμε ότι το ελληνικό κράτος αποφάσισε την επιχορήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 750 εκατ. ευρώ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές με την δέσμευση ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κάνει επενδύσεις 2,2 με 2,5 δισ. στα πρώτα εννέα χρόνια.


Δεδομένου ότι στο Νομό Μεσσηνίας υπάρχει ανενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο, προτείνουμε στη δημοτική αρχή Καλαμάτας να αναλάβει πρωτοβουλία έναρξης συνομιλίων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας με σκοπό την επανενεργοποίηση του δικτύου αυτού και την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό (ηλεκτροκίνηση) δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου. Κάτι τέτοιο μάλιστα μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονείται αυτό το διάστημα στο Δήμο Καλαμάτας.

Συμπερασματικά η ανάπτυξη μέσων σταθερής τροχιάς στην Μεσσηνία έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον και θα πρέπει ασκηθεί πίεση από την τοπική αυτοδιοίκηση για την επανέναρξη λειτουργίας του προαστικού σιδηροδρόμου».

Πηγή:
- Πρόταση Μαν. Μάκαρη για προαστιακό σιδηρόδρομο
https://messinia24.gr/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B9%CE%B4/?fbclid=IwAR0Bj_5CYFMp_HwgEtPASbI-o4Azjgu2ePBREFer0k05P6j5HOdxfk8Yj_4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου