Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Η Κίνα θα επενδύσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τους σιδηροδρόμους το επόμενο έτος



Η Κίνα θα δαπανήσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τους σιδηροδρόμους το επόμενο έτος.















Τραίνα υψηλής ταχύτητας στη βάση συντήρησης τραίνων υψηλής ταχύτητας στο Wuhan, επαρχία Hubei, Κίνα © Darley Shen 1358


Στο πλαίσιο του στρατηγικού της στόχου για την κατασκευή ενός εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου μεγάλης ταχύτητας, το Πεκίνο σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 800 δισεκατομμύρια γιουάν (114,36 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην επέκταση των σιδηροδρόμων της χώρας το 2020.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, 1,8 τρισεκατομμύρια γιουάν θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε δρόμους και πλωτές οδούς, και περίπου 90 δισεκατομμύρια γιουάν στην πολιτική αεροπορία.

Η χώρα θα προσπαθήσει να καλύψει το 98% της υπαίθρου της με τα δίκτυα διανομής.


Η Κίνα διπλασιάζει τα έργα υποδομών στα πλαίσια του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας της Κίνας τέθηκε σε λειτουργία το 2007 και μέσα σε τέσσερα χρόνια η χώρα ανέπτυξε το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο. Μέχρι το τέλος του 2018, η Κίνα διέθετε 29.000 χιλιόμετρα γραμμών υψηλής ταχύτητας, περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου του κόσμου, έχοντας προσθέσει περισσότερα από 4.000 δρομολόγια το 2018.

Το σημερινό δίκτυο έχει μειώσει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ μεγάλων κινεζικών πόλεων. Η σιδηροδρομική αρχή εξετάζει τώρα την επέκταση νέων γραμμών σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Πηγή:
https://www.rt.com/business/477099-china-railway-investments-2020/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου