Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκαν οι ράγες του τραμ στο παλιό πλακόστρωτο στην οδό Αγίου Μηνά (Τσιμισκί)

Thessaloniki 100 years old tram line revealed - Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι ράγες του τραμ στην στροφή που έκανε για να μπει στην Τσιμισκή. Προσωπο με πρόσωπο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης ηρθαν τα συνεργεία που πραγματοποιούν εργασίες ανάπλασης στην οδό Αγίου Μηνά στο κέντρο της πόλης. Όταν αφαιρέθηκε η άσφαλτος, ξεπρόβαλε άθικτο το παλιό πλακόστρωτο οδόστρωμα της Θεσσαλονίκης των αρχών του 20ου αιώνα, μαζί με τις ράγες της γραμμής του τραμ που έστριβε από τον οδό Αγίου Μηνά και έβγαινε στην Τσιμισκή. Το τραμ, κάποτε διερχόταν από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, και εξυπηρετούσε μαζί με τα λίγα λεωφορεία της εποχής τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Ιδρύθηκε το 1893 και «ξηλώθηκε» το 1954 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του. Αρχικά αποξηλώθηκαν οι γραμμές επί της Βασιλίσσης Όλγας. Η αυλαία έπεσε το 1957 με τη αποξήλωση των γραμμών που διέρχονταν από την Εγνατία.


Thessaloniki 100 years old tram rails, revealed at renovation works in the city center. As soon as the asphalt was removed, the old paved roadway of Thessaloniki in the early 20th century, along with the old tram lines came to light. The tram, once passing through the most central roads of Thessaloniki, served with the few buses of the time the transport needs of the city's inhabitants. It was founded in 1893 and was "pulled out" in 1954 when the government decided to abolish it.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή:
- Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκαν οι ράγες του τραμ που οδηγούσαν στην Τσιμισκή
https://www.youtube.com/watch?v=o-aeh47Rc54



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου