Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Έφτασε στη Γλυφάδα Βέλγος τουρίστας που είχε επιβιβαστεί στο τραμ στους Ολυμπιακούς του 2004

Συγκινεί και αποτελεί πηγή έμπνευσης η ιστορία του Άλντο Φαρστούνεν από την Αμβέρσα, ο οποίος με την υπομονή και την αυταπάρνησή του προσφέρει πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Ο 33χρονος σήμερα Βέλγος, είχε επισκεφτεί τη χώρα μας τον Αύγουστο του 2004, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο άνδρας, διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και κατά τη διάρκεια μίας ηλιόλουστης μέρας, αποφάσισε να επισκεφτεί τα νότια προάστια, εκμεταλλευόμενος τον ελεύθερο χρόνο που του προσέφερε το πρόγραμμα των αγώνων.



Ο Άλντο, αφού αγόρασε μια γενναία μερίδα τηγανητές πατάτες από παρακείμενο ταχυφαγείο, επιβιβάστηκε στο τραμ με προορισμό την Γλυφάδα, όπου και έμελλε να περάσει τα επόμενα 15 σχεδόν χρόνια της ζωής του. Μέσα σε αυτό το βαγόνι, ο άνδρας ωρίμασε, ερωτεύτηκε, έμαθε ελληνικά, έγινε πατέρας και έμαθε να εκτιμά τον χρόνο του, μην αφήνοντας το γεγονός πως τελικά έχασε τους αγώνες να τον επηρεάσει ψυχολογικά.

Το περασμένο Σάββατο, ο αγνώριστος σήμερα Άλντο, έφτασε στη Γλυφάδα, εκεί όπου τον περίμεναν συγκινημένοι οι γονείς και οι φίλοι του για να τον υποδεχτούν. Όλοι μαζί, απόλαυσαν τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν όλοι μαζί στο τραμ με στόχο να φτάσουν στο αεροδρόμιο μέχρι το 2044.

«Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι», σχολίασε σε άπταιστα ελληνικά ο 33χρονος, χαιρετώντας τον οδηγό και πλέον κουμπάρο του.

Πηγή:
- Έφτασε στη Γλυφάδα Βέλγος τουρίστας που είχε επιβιβαστεί στο τραμ στους Ολυμπιακούς του 2004
http://www.tokoulouri.com/society/tram_tram-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου