Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλε ερωτήματα στη ΡΑΣ για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ερωτήματα απέστειλε η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σχετικά με την εξαγορά της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Άγνωστο παραμένει, εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενήργησε αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας.

Η ΡΑΣ απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις απαντήσεις, οι οποίες περιελάμβαναν επιμέρους πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της εγχώριας σιδηροδρομικής αγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100% θυγατρική της ιταλικής Ferrovie Dello Stato Italiane SpA) πρόκειται να αποκτήσει το 100% των μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ, έναντι συνολικού τιμήματος 22 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, επειδή η ΕΕΣΣΤΥ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία παρέχει, σε αυτό το εύρος, υπηρεσίες συντήρησης τροχαίου υλικού, όχι μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και σε ανταγωνιστές της (π.χ. Rail Cargo), η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιδιώκει την προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού.Πηγή:
- Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλε ερωτήματα στη ΡΑΣ για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CE%AD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου