Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Διαβάστε δημοσίευμα για τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο από το ποντίκι

Απίστευτο φιάσκο από ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΟΣΕ: Απανωτά μπλάκ-άουτ σε ντιζελάμαξες, εκτός λειτουργίας η ηλεκτροκίνηση

Μία από τις χειρότερες μέρες του φαίνεται πως ζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος, με απανωτές βλάβες, πολύωρες καθυστερησεις και απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Με 3 ώρες καθυστέρηση, στις 13:00, αναχώρησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης η αμαξοστοιχία intercity 55, που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10:04 για Αθήνα, καθώς σημειώθηκε μπλακ άουτ στη ντιζελάμαξα του συρμού.

Επιχειρήθηκε να αντικατασταθεί με άλλη μηχανή, στην οποία όμως επίσης σημειώθηκε βλάβη.



Ως αποτέλεσμα οι επιβάτες, ανάμεσά τους μητέρες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, επιβιβάστηκαν με καθυστέρηση στην αμαξοστοιχία και αποβιβάστηκαν λίγο αργότερα για να ακολουθήσει νέα αναμονή, και ενώ η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή.

Στο μεταξύ εκτός λειτουργίας βρίσκεται η ηλεκτροκίνηση στη βόρεια Ελλάδα λόγω του παγετού, αχρηστεύοντας τις ηλεκτράμαξες και τα ηλεκτροκίνητα τραίνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική από τις ντιζελάμαξες.

Καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί και σε άλλα δρομολόγια, ενώ με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας αναχώρησε η πρωινή αμαξοστοιχία από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Επιβάτες καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση και οργάνωση από πλευράς της - ιδιωτικής πλέον - ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ πολλοί προτίθενται να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, ειδικά σε περιπτώσεις που λόγω της καθυστέρησης χάθηκαν μετεπιβιβάσεις σε πλοία και αεροπλάνα.

Πηγή:
- Απίστευτο φιάσκο από ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΟΣΕ: Απανωτά μπλάκ-άουτ σε ντιζελάμαξες, εκτός λειτουργίας η ηλεκτροκίνηση
http://www.topontiki.gr/article/303581/apisteyto-fiasko-apo-trainose-ose-apanota-mplak-aoyt-se-ntizelamaxes-ektos?fbclid=IwAR3KtLcoA9j6oVQgx7OXiFPW-FxLeXzkdS-txHE4j_Qlg-RzMP9x-BSzBWw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου