Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Στην ισπανική αγορά των σιδηροδρομικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων η Trenitalia

Στην αγορά των σιδηροδρομικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων της Ισπανίας εισέρχεται η Trenitalia, μέλος του ιταλικού ομίλου FSI.

Ειδικότερα, η κοινοπραξία ILSA, που αποτελείται από την Trenitalia και την Air No, επελέγη από τον ADIF (ο διαχειριστής σιδηροδρομικής υποδομής της Ισπανίας) για την εκτέλεση των δρομολογίων Μαδρίτη-Βαρκελώνη, Μαδρίτη-Βαλένθια / Αλικάντε και Μαδρίτη-Μάλαγα / Σεβίλλη.

Να σημειωθεί ότι, η Trenitalia αποτελεί τον πρώτο ιδιωτικό φορέα που εισέρχεται στην ιβηρική σιδηροδρομική αγορά, ενώ η υπηρεσία θα αρχίσει να εκτελείται από τον Ιανουάριο του 2022 και για συνολικά 10 έτη.


«Αυτό το έργο σηματοδοτεί την είσοδο του ομίλου FS στην ιβηρική σιδηροδρομική αγορά υψηλών ταχυτήτων», σχολίασε ο Gianfranco Battisti, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της FS Italiane.

Η κοινοπραξία ILSA θα προσφέρει 32 καθημερινές συνδέσεις κατά μήκος της διαδρομής Μαδρίτης-Βαρκελώνης (16 προς κάθε κατεύθυνση). Το δρομολόγιο Μαδρίτης-Βαλένθια θα παρέχει στο επιβατικό κοινό 8 συνδέσεις ημερησίως, 7 από τις οποίες θα πραγματοποιούνται μεταξύ Μαδρίτης και Μάλαγα και μεταξύ Μαδρίτης και Σεβίλλης.

Επίσης, από τη Μαδρίτη έως το Αλικάντε, θα υπάρχουν 4 καθημερινές συνδέσεις, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το τρένο που επιλέχθηκε από την ILSA είναι το Frecciarossa 1000, το οποίο θα εξυπηρετεί τα δρομολόγια από ένα στόλο 23 αμαξοστοιχιών.

Πηγή:
- Στην ισπανική αγορά των σιδηροδρομικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων η Trenitalia
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba/?fbclid=IwAR1s3bBqSL3U4rF9aFtWSPunUPibDRFevaGFOg4gdpHPaWE43C9fHANky-w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου