Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Το τραινάκι του Πηλίου- αναμνηστικό ημερολόγιο 2019


Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση της Klio Papa:

Ένα συλλεκτικό, ιστορικό ημερολόγιο τοίχου για το 2019 με το τραινάκι του Πηλίου.Ένα συλλεκτικό, ιστορικό ημερολόγιο τοίχου για το 2019 κυκλοφορεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Βόλου κ.α. από τις Εκδόσεις «Ροδολίβος».

Ένα αναμνηστικό ταξίδι με τραίνο στο Πήλιο με το παλιό, ατμήλατο τραινάκι του Πηλίου.
Αναχώρηση από τον αριστουργηματικό σταθμό του Βόλου, μέσω της οδού Δημητριάδος, παραλιακά, από τη Γορίτσα, σε ράγες που δεν λειτουργούν πια…, και μετά η ανάβαση από τα Άνω Λεχώνια στις Μηλιές, στις παρυφές του πανέμορφου Πηλίου, στις εξοχές, στις ασύγκριτες λίθινες και μεταλλικές γέφυρες, με τσίπουρο και παραδοσιακό πηλιορείτικο γλυκό, με το θρυλικό «μουτζούρη», το τραινάκι του Πηλίου, σε μια ανέκδοτη σειρά παλιών φωτογραφιών της δεκαετίας  του ’50 και του ‘60, που απαθανάτισαν το αγαπημένο τραίνο, τόσο απλοί ταξιδιώτες, επιβάτες και εκδρομείς, όσο και μεγάλοι της Ελληνικής Φωτογραφίας, όπως ο αξέχαστος Τάκης Τλούπας.

Η σχεδιαστική εργασία έγινε από τον Βαγγέλη Καρατζά, η ψηφιακή επεξεργασία των πρωτότυπων εικόνων έγινε από τον Αποστόλη Κουρμπέλη και τον Νίκο Κλώνο και η γενική εκδοτική επιμέλεια του ημερολογίου έγινε από τον Κυριάκο Πιπίνη. Το ημερολόγιο είναι ασπρόμαυρο, σε ελληνικά-αγγλικά-γερμανικά, με 28 σελίδες, σε πολυτελές χαρτί velvet και εξώφυλλα με πλαστικοποίηση, σε διαστάσεις 30 Χ 30, με βιβλιοδεσία καρφίτσα και οπή ανάρτησης, σε διαφανή συσκευασία)
Μία ξεχωριστή έκδοση που θα παραμείνει στις βιβλιοθήκες μας και μετά το τέλος του προσεχούς έτους.

Πηγή:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1333113056891088&set=gm.2566644546724031&type=3&theater&ifg=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου