Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΕΕΣΣΤΥ: Δυο εταιρείες προκρίνονται στο διαγωνισμό «μαμούθ» για τη φύλαξη των κτιρίων της 16/12/2019


Της Μαρίας Μόσχου
Δύο από τις συνολικά τέσσερις εταιρείες συνεχίζουν στο επόμενο στάδιο, της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών, του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ ΓΙΑ ΕΝΑ (1) ΕΤΟΣ», προϋπολογισμού 1.984.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

Ειδικότερα με απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια εγκρίνεται η από 03/12/2019 (Aρ. Πρωτ.21053) εισήγηση της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών και ειδικότερα:



Η απόρριψη των: ESA SECURITY SOLUTIONS Α.Ε. και SWEDISH SYSTEMS SECURITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. διότι ο φάκελός τους δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της διακήρυξης.
Η αποδοχή των δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς των: MEGA SPRINT AE και  ΣΤΑΡΓΚΑΡΝΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ε.Π.Ε και την πρόκριση αυτών στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού και συγκεκριμένα στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς των.
Υπενθυμίζεται ότι κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά που προσδιορίζεται μόνο βάσει της τιμής.

Την ίδια στιγμή η ΕΕΣΣΤΥ προχωρά σε δεκάδες διαγωνισμούς για την προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών για την ανακατασκευή των συρμών του ΟΣΕ τα οποία χρησιμοποιούν τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στην οποία ανήκει πλέον η ΕΕΣΣΤΥ) αλλά και η Rail Cargo Logistics Goldair που εκτελεί εμπορευματικό έργο ως ανταγωνιστής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πάντως αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήδη έχει διαπιστωθεί δυσαρέσκεια της ελληνοαυστριακής εταιρείας για τη διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής της ΕΕΣΣΤΥ για τις 4 μηχανές έλξης.

Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για  συνάντηση του εκτελεστικού αντιπρόεδρου του ομίλου της Goldair, Καλλίνικου Καλλίνικου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη το επόμενο διάστημα.

Πηγή:
- ΕΕΣΣΤΥ: Δυο εταιρείες προκρίνονται στο διαγωνισμό «μαμούθ» για τη  φύλαξη των κτιρίων της
16/12/2019
https://www.movenews.gr/eeaaty-dyo-etaireiesprokrinontaisto-dagvnism-mamoyugiathn-dylajh-kritirvn-ths/?fbclid=IwAR1s_wuPj22lsvqGRhXFq1OF_c0l_IUyyuy9rLiqJHzD_ulHf8h3wunnnLo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου