Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η Τουρκία αναπτύσσει Εθνικό Ινστιτούτο Σιδηροδρομικής Έρευνας, αρχικά με 100 και αργότερα με 500 άτομα προσωπικό - Επενδύσεις 70 δις Ευρώ!!!

ΤΟΥΡΚΙΑ: Το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών πρόκειται να ιδρύσει ένα Ινστιτούτο Έρευνας για την Τεχνολογία Σιδηροδρομικών Μεταφορών, το οποίο θα λειτουργεί από κοινού με τον διαχειριστή υποδομής TCDD και το συμβούλιο επιστημονικής έρευνας Tübitak, το οποίο είναι τμήμα του υπουργείου.
Βραχυπρόθεσμα, το ινστιτούτο θα εγκατασταθεί στο Gebze κοντά στην Κωνσταντινούπολη, στον ασιατικό τερματικό σταθμό του προαστιακού σιδηροδρομικού διαδρόμου του Marmaray. Θα μοιράζεται εγκαταστάσεις που ήδη διαχειρίζεται η Tübitak και θα έχει προσωπικό περίπου 100 υπαλλήλους. Τα τρέχοντα σχέδια προβλέπουν ότι το ινστιτούτο θα μετακομίζει τελικά σε μια περιοχή στην Άγκυρα που αναπτύσσεται από το διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής TCDD, όταν το προσωπικό θα αυξηθεί σε 500.

Το ερευνητικό πρόγραμμα θα διευθύνεται από το συμβούλιο επιστημονικής έρευνας Tübitak, που θα απασχολεί το προσωπικό. Θα συγκροτηθεί ένα διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από εκπροσώπους τόσο του Tübitak όσο και του TCDD. Το κέντρο θα αναλάβει τόσο την ακαδημαϊκή έρευνα όσο και εμπορικό έργο.

Μιλώντας κατά την έναρξη του ερευνητικού προγράμματος στις 21 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Μεταφορών Cahit Turhan ανέφερε ότι τα τελευταία 16 χρόνια η κυβέρνηση είχε «δώσει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του τουρκικού σιδηροδρομικού τομέα και της εγχώριας σιδηροδρομικής βιομηχανίας». Το τελευταίο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο προβλέπει επενδύσεις ύψους 70 δισ. Ευρώ στον τομέα των σιδηροδρόμων κατά τα επόμενα 15 χρόνια, τόσο στις δαπάνες υποδομής όσο και στην ανάπτυξη της εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού.


Πηγή:
- Turkey to develop national rail research institute
https://www.railwaygazette.com/news/turkey-to-develop-national-rail-research-institute/54673.article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου