Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Το Βαγόνι του Orient Express της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει με θέατρο!

Το θρυλικό βαγόνι του Orient Express, που βρίσκουμε εδώ και χρόνια κλειστό στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, βρήκε επιτέλους την ευκαιρία του να ζωντανέψει, έστω και για λίγες μέρες! 









Κι αυτό καθώς εντός του, στην αυθεντική τραπεζαρία-βαγόνι του διάσημου τρένου στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θα συναντήσουμε τον Απρίλιο την θεατρική vintage performance εμπνευσμένη από τη νουβέλα της Αγκάθα Κρίστι “Έγκλημα στο Orient Express”. 








Το εγχείρημα ανήκει στην θεατρική ομάδα Swim or Die, η οποία βουτάει στα βαθιά του Orient Express, και βασισμένη στην εικονογραφημένη εκδοχή της νουβέλας (graphic novel), μας πάει πίσω στον μύθο, με μια μοναδική παράσταση που εκτυλίσσεται με ανάστροφη αφήγηση. Θα τα καταφέρει ο ήρωας της Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, ώστε να αναδυθεί στη λύση του μυστηρίου, ή θα κάνει παρέα στα ψάρια του ενυδρείου; 



Της κάθε παράστασης μάλιστα θα προηγείται ξενάγηση των θεατών από τον πρόεδρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου, Ανδρέα Μυλωνάκη. 

Αν λοιπόν σου αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι, τα ταξίδια µε τρένο και είσαι και λίγο νοσταλγός του παλαιού τρόπου ζωής, μην παραλείψεις αυτή την ευκαιρία. 





Για το βαγόνι του Orient Express


Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Κορδελιού Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε το 2001 και στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο αυθεντικό κτίριο, το οποίο κατασκευάσθηκε το 1891 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Pierro Arrigoni, στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού, στην ιστορική «Στρατιωτική Στάση», ενός μικρού Σιδηροδρομικού Σταθμού με μεγάλη ιστορία (Στην οδό Νέας Μοναστηρίου, στον αριθµό 7Β, και όχι στη Μοναστηρίου). 





Στον περίβολό του, σταθμεύει ένα από τα πιο διάσημα βαγόνια του «Orient Express», το βαγόνι-ρεστοράν, που είναι αγγλικής κατασκευής και χρονολογείται από το 1900. Αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Orient Express, που από το 1883 ταξίδευε με αφετηρία το Παρίσι και έφτανε ως την Κωνσταντινούπολη. 

Το βαγόνι αυτό, μετά από παραχώρηση του ΟΣΕ, ανακαίνισαν οι «Φίλοι του Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης». 



Αυτή την περίοδο, η θεατρική ομάδα που θα αναβιώσει τον μύθο στο βαγόνι συνεχίζει εντατικά τις πρόβες της προκειμένου να παρουσιάσει τον ερχόμενο Απρίλιο τη vintage performance, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν εντός ημερών. Η παράσταση είναι σε δραματοποίηση-σκηνοθεσία Ιωάννη Κυφωνίδη. 

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δέσποινα Ιωαννίδου, Αγγελική Καράνου , Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη, Μάγδα Κωνσταντινίδου , Εβελίνα Σανιδά, Δανάη Σπάνια , Γιώτα Τσιριγώτη, Νεφέλη Τσαγκαλίδου, Γιάννης Αθυρος, Γιάννης Βαγιωνάς, Δημήτρης Ελιάς, Χρήστος Κόκκινος, Ιωάννης Κυφωνίδης. Φωτογραφικές λήψεις προβών και προπαρασκευαστικού σχεδιασμού: Χρήστος Κόκκινος, Γιάννης Άθυρος, Μάγδα Κωνσταντινίδου , Ιωάννης Κυφωνίδης 

Παραστάσεις: 
- Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 Avant Premiere (μόνο για τα ΜΜΕ). 

Παραστάσεις: 
- Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, 
- Τρίτη 9 Απριλίου 2019, 
- Τετάρτη 10 Απριλίου 2019. 

Ξενάγηση από τις 19:00-20:00 στο μουσείο από τον πρόεδρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Ανδρέα Μυλωνάκη και παράσταση από τις 20:00-21:00 

Χώρος: Αυθεντική Τραπεζαρία-Βαγόνι του Orient Express

Διεύθυνση: Νέα Μοναστηρίου 7B,Στρατιωτικός Σταθμός, Δήμος Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης

Κρατήσεις: Από 4 Μαρτίου 2019. Καθημερινά εκτός Σ/Κ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα

Τηλέφωνο: 6906861176

Fb Event : https://www.facebook.com/events/605830209839468/

Read more at: https://parallaximag.gr/thessaloniki/to-vagoni-tou-orient-express-tis-thessalonikis-zontanevei-me-theatro






Πηγή:
- Το Βαγόνι του Orient Express της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει με θέατρο!
https://parallaximag.gr/thessaloniki/to-vagoni-tou-orient-express-tis-thessalonikis-zontanevei-me-theatro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου