Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο… 100 χλμ! θα ενώσει τη Φιλανδία με την Εσθονία.

Κινεζική εταιρεία ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο μήκους 100 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει τις πρωτεύουσες της Φιλανδίας και της Εσθονίας, Ελσίνκι και Ταλίν.

Το έργο θα κοστίσει 15 δισ. ευρώ και τη χρηματοδότησή της θα αναλάβει η εταιρεία Touchstone Capital Partners της Κίνας, που θα καλύψει το συνολικό κόστος του έργου, ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει εκπονήσει το σχέδιο της σήραγγας Finest Bay Area Development



Η σήραγγα μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν θα έχει μήκος περισσότερα από 100 χιλιόμετρα και θα συνοδευτεί από την κατασκευή τουλάχιστον ενός τεχνητού νησιού.

Οι κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Εσθονίας δήλωσαν ότι θα ζητήσουν και τη χρηματοδότηση του έργου και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει το ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης που απαιτείται.

Η χρηματοδότηση της Touchstone θα γίνει στην Finest Bay Area Development σε δόσεις, καθώς το έργο εξελίσσεται, ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες της σύμβασης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τους επόμενους έξι μήνες.

Πηγή:
- Η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο… 100 χλμ!
https://www.defence-point.gr/news/i-megalyteri-ypothalassia-sidirodromikis-siraggas-ston-kosmo-100-chlm?fbclid=IwAR3IGVLE6hN3BUTnvgBsDT1s2drJdVDfoIo5AfkZKFkBfhB80JKl44maWyQ#.XIOWQWsaYmA.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου