Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου-ντοκουμέντου για το σιδηρόδρομο στη γη της Αρχ. Ολυμπίας (φώτο)


Η έκδοση με τίτλο  «ο Σιδηρόδρομος στη γη της Αρχαίας Ολυμπίας» του Γεώργιου Νάθενα,  παρουσιάστηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου, στο   συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ στην Ολυμπία.











Πρόκειται για ένα λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό αλλά και συγγραφικό υλικό, από την αρχική  λειτουργία του τρένου στην Αρχ. Ολυμπία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου,  έγινε αρχικά  από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει προκειμένου να φτάσει ο προαστιακός από Πάτρα προς Άραξο κι εν συνεχεία προς Πύργο και Αρχ. Ολυμπία.






Εν συνεχεία ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε ιστορική αναδρομή στο τρένο  στην περιοχή το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες μεταφοράς της σταφίδας, ενώ ο συγγραφέας του σημαντικού έργου προέβη σε εκτενή αναφορά στη συλλογή του σπάνιου υλικού, που ξεκίνησε περίπου πριν από μια δεκαετία.


Το βιβλίο παρουσίασαν εξάλλου εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου  ο Σπ. Φασουλής, καθώς επίσης  και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου Διον. Αντωνόπουλος, ενώ  η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της χορωδίας Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών.






Το βιβλίο εκδίδει η ΓΑΙΑΟΣΕ στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σχεδιασμό μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για τον Άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία με τίτλο «Αναβάθμιση Σιδηροδρομικής Γραμμής και Σταθμών στην Κατάκολου – Πύργου – Ολυμπίας και χρήσης ΤΠΕ για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής».

Πηγή:
- Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου-ντοκουμέντου για το σιδηρόδρομο στη γη της Αρχ. Ολυμπίας (φώτο)
http://ilia.news/%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου