Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Ιερό Ευχέλαιο στο Εργοστάσιο Θεσσαλονίκης - και λίγα λόγια για το ιστορικό της παράδοσης 50 χρόνων!!!

 Συνεχίζοντας μια παράδοση τουλάχιστον 50 ετών τελέστηκε χθες το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Θεσσαλονίκης.








(Οι φωτογραφίες είναι του Akis Dionisis )



Λίγες μέρες πριν σε συνομιλία μας με το συνάδελφο Δημήτρη Παπαδόπουλο, που είναι ένας από τους παλιότερους εν ενεργεία εργαζόμενους στο Εργοστάσιο Οχημάτων, πληροφορηθήκαμε το ιστορικό της παράδοσης της τέλεσης του Ιερού Ευχελαίου κάθε Μεγάλη Τετάρτη τα τελευταία 50 χρόνια στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Θεσσαλονίκης. 

Ο Δημήτρης που χάρη στους σύγχρονους νόμους του ασφαλιστικού, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια συνεχούς εργασίας στο Εργοστάσιο Θεσσαλονίκης χωρίς να έχει συμπληρώσει ακόμη τον απαιτούμενο χρόνο συνταξιοδότησης (!!!), θυμάται ότι από την πρώτη κιόλας χρονιά που μπήκε σαν μαθητής στο Εργοστάσιο την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου την μεγάλη Τετάρτη από τον τότε Μητροπολίτη Διονύσιο. 





Επίσης θυμάται ότι την παράδοση ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν (πιθανόν το 1968) η τότε νοσοκόμα κ Χάιδω μαζί με τον κ Μενέλαο που πήραν αρχικά την πρωτοβουλία για να γίνεται κάθε χρόνο μέχρι σήμερα υπέρ υγείας ψυχής και σώματος όλων μας...




Πηγή:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1843627999030237&set=pcb.1965555126871280&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου