Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Κωστής Χατζηδάκης: Έκαναν 424 νέες προσλήψεις σε εταιρεία 400 ατόμων

"Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις προσλήψεις στην Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) –θυγατρική του ΟΣΕ- ξεπερνούν κάθε φαντασία", δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του στους υπουργούς Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως σε μια εταιρεία με μόνιμο προσωπικό γύρω στα 400 άτομα, με βάση τα στοιχεία από τη Διαύγεια προκύπτει το εξής: Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 υπεγράφησαν 424 νέες προσλήψεις μέσω αποφάσεων για ανάθεση έργου!


Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως  έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή και αναφέρει ενδεικτικά το πρώτο και το τελευταίο link:

https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΕ81ΟΞΑΩ-ΨΦΖ,
https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΦΠΕΟΞΑΩ-ΑΜΜ.

Επειδή η εταιρεία είναι υπό ιδιωτικοποίηση, ο Κωστής Χατζηδάκης καταγγέλλει  πως η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις προσλήψεις με το εξής τέχνασμα: Αυξάνει τα έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συντήρηση τροχαίου υλικού και, στη συνέχεια, για να μην επιβαρυνθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα συμψηφίζει με τα μισθώματα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επρόκειτο να καταβάλει στην ΓΑΙΑΟΣΕ  (η οποία είναι ο διαχειριστής του τροχαίου υλικού του Δημοσίου).

Με άλλα λόγια, τις προσλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ ο Έλληνας φορολογούμενος, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης που θέτει στους υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

* Διαψεύδουν την ακρίβεια των στοιχείων της Διαύγειας, με δεδομένο ότι είναι στη διάθεση και των ιδίων τα 424 links των αποφάσεων με τις οποίες επιβεβαιώνονται οι προσλήψεις;

* Διαψεύδουν ότι το κόστος των προσλήψεων αυτών θα καλυφθεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ από τους φορολογούμενους;

* Προτίθεται κάποιος να δείξει τη στοιχειώδη ευαισθησία παραιτούμενος από τη θέση του για αυτά τα απίστευτα σκάνδαλα;

Πηγή:
- Κωστής Χατζηδάκης: Έκαναν 424 νέες προσλήψεις σε εταιρεία 400 ατόμων
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3275590/kostis-xatzidakis-ekanan-424-nees-proslipseis-se-etaireia-400-atomon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου