Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Το Ελ.Βενιζέλος σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 4εκατ.επιβατών στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Το Ελ.Βενιζέλος σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 4εκατ.επιβατών στο πρώτο τρίμηνο του έτους
Για ένα ακόμα μήνα το Αεροδόμιο Ελ.Βενιζέλος κατέγραψε ισχυρή άνοδο. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στατιστικά του Δ.Α.Α. ο μήνας ολοκληρώθηκε με συνολική αύξηση 10,4% ενώ συνολικά για το πρώτο τρίμηνο 10,4% και φθάνοντας τους 1,52 εκατ. επιβάτες.Ένα σημαντικό επιπλέον στατιστικό στοιχείο είναι πως για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του Αεροδρομίου οι επιβάτες εξωτερικού τον μήνα Μάρτιο, έσπασαν το φράγμα του 1εκατ.επιβατών και έφτασαν σε 1,045εκατ.επιβάτες συντρίβοντας το περυσινό ρεκόρ (879χιλ).

Αν και οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 4,4%, λόγω της μειωμένης προσφοράς θέσεων στις πτήσεις εσωτερικού, οι διεθνείς επιβάτες συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 18,9%, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που παρατηρούμε οτι είναι παγίωση της πτώσης της εσωτερικής κίνησης που από παράγοντες της αγοράς μεταφράζεται από την μείωση της κίνησης στα δρομολόγια προς Χανιά και Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 4 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει μείωση (-5,5%) και την κίνηση εξωτερικού να σημειώνει δυναμική ανάπτυξη (+15,9%). Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμα ένα ρεκόρ με το Ελ.Βενιζέλος να σπάει για πρώτη φορά στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τους 4εκατ.επιβάτες δείχνοντας μια σημαντική δυναμική που τους επόμενους μήνες αναμένεται να είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Πηγή:
- Το Ελ.Βενιζέλος σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 4εκατ.επιβατών στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου