Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Χωρίς τρένα και Προαστιακό από 18 έως και 20 Ιουλίου. Τα εμπορευματικά ακινητοποιημένα έως τις 21

Τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.) και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Π.Ε.Π.ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αποφάσισαν, από κοινού, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιουλίου και στις εμπορευματικές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι, από 18 - 20 Ιουλίου, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.


Αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιούνται τα εμπορευματικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως και τις 21 Ιουλίου, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την Cosco και διαμεταφορικές εταιρείες, αφού τα εμπορευματικά δρομολόγια δεν διεξάγονται εδώ και αρκετές ημέρες.

«Περιμένουμε την πολιτική ηγεσία (υπουργό Μεταφορών – ΤΑΙΠΕΔ – διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς το σιδηροδρομικό κόσμο και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως υπεγράφη και στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΤΥ», αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή:
- Χωρίς τρένα και Προαστιακό από 18 έως και 20 Ιουλίου. Τα εμπορευματικά ακινητοποιημένα έως τις 21
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/15069-xoris-trena-kai-proastiako-apo-18-eos-kai-20-iouliou-ta-emporevmatika-akinitopoiimena-eos-tis-21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου