Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μηχανοδηγός φέρεται να εγκατέλειψε την αμαξοστοιχία χωρίς φρένα προκαλώντας το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγυπτο


Η θανατηφόρα πυρκαγιά στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου την Τετάρτη είχε πιθανότατα ως αιτία το γεγονός ότι ο μηχανοδηγός άφησε την καμπίνα χωρίς να ενεργοποιήσει τα φρένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας της Αιγύπτου.

Λένε ότι μια προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ο οδηγός βγήκε από το τραίνο για να λογομαχήσει με έναν συνάδελφό του.

Αλλά ο οδηγός, ο οποίος συνελήφθη, μιλάει για βλάβη στα φρένα, λένε οι αναφορές.Η ακυβέρνητη αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε μια ταμπονιέρα στο σταθμό Ramses, πυροδοτώντας μια τεράστια φωτιά. Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν.

Η σύγκρουση προκάλεσε έκρηξη στη δεξαμενή καυσίμου της αμαξοστοιχίας, δίπλα στην πλατφόρμα και στα κοντινά κτίρια.


Άλλες πηγές αναφέρουν ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, εξηγώντας ότι υπήρχαν δύο άλλες περιπτώσεις αμαξοστοιχίας που κινείται χωρίς οδηγό που όμως ευτυχώς δεν είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους ή τραυματισμούς.

Πώς αντέδρασαν οι αρχές της Αιγύπτου;
Ο υπουργός Μεταφορών Hisham Arafat παραιτήθηκε ώρες μετά την καταστροφή της Τετάρτης.

Κατά την επίσκεψή του στο σημείο του συμβάντος, ο πρωθυπουργός Mostafa Madbouli δεσμεύθηκε να τιμωρηθούν αυστηρά οποιοιδήποτε διαπιστωθεί ότι είχαν ευθύνη.

«Θα προσδιορίσουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για το δυστύχημα και ότι θα λογοδοτήσουν», είπε.

Ο Πρόεδρος Abdul Fattah al-Sisi εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων πέθαναν και υποσχέθηκε να εξασφαλίσει ότι οι τραυματίες θα λάβουν την απαιτούμενη φροντίδα.


"Είδα έναν άντρα να δείχνει από την μηχανή καθώς εισήλθε στην πλατφόρμα και φωνάζοντας" Δεν υπάρχουν φρένα! Δεν υπάρχουν φρένα! " πριν πεταχτεί από την μηχανή ", δήλωσε ο Ibrahim Hussein στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

"Δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτόν."

Πηγή:
- Cairo station fire: Train driver 'left brakes off'
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-47401140

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου