Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Κάιρο: 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό - Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών


Σε 25 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Ραμσής» του Καΐρου αφού αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε μεταλλικές μπάρες σήμερα στις 9.26 το πρωί.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα.Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa».

Έκρηξη - σταθμός τρένου - Κάιρο

Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.

Επιτόπου έσπευσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ο Υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ και η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γάντα Ουάλι.

Ο Πρωθυπουργός Μαντμπούλι δήλωσε ότι παραμένει άγνωστη μέχρι τώρα η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς, αλλά τόνισε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Έκρηξη - σταθμός τρένου - Κάιρο

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος Αλ Σίσι στις οικογένειες των θυμάτων από το δυστύχημα και την πυρκαγιά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής πυρκαγιάς στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου, που προκάλεσε τουλάχιστον 25 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος αλ Σίσι λίγο πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα, που επισκέπτεται επίσημα το Κάιρο.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές για να εξακριβωθούν οι αιτίες του θανατηφόρου συμβάντος και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των τραυματιών.

Πηγή:
- Κάιρο: 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό - Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών
http://www.real.gr/kosmos/arthro/kairo_25_oi_nekroi_apo_tin_pyrkagia_se_sidirodromiko_stathmo_paraitithike_o_ypourgos_metaforon-528298/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου