Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Ημερίδα ΤΕΕ Κεντρ κ Δυτ Θεσσαλίας - Η ΕΡΓΟΣΕ ενημερώνει για τις εξελίξεις των έργων

Το Σάββατο 9  Φεβρουαρίου  2019 η ΕΡΓΟΣΕ έλαβε μέρος στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στη Λάρισα με θέμα «Ο σιδηρόδρομος στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Διονέλης έκανε εκτενή παρουσίαση των νέων σιδηροδρομικών έργων που εκτελεί και προγραμματίζει η ΕΡΓΟΣΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, στην παρουσίαση του αναφέρθηκε:


Στην ολοκλήρωση των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα Πειραιάς – Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.
Στα ολοκληρωμένα έργα κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων στις θέσεις Σαράγια και Γκαζέλο του Δήμου Τρικκαίων της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.
Στην εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων στο σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ/Π (σύστημα ραδιοκάλυψης GSM-R και σύστημα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης – ETCS level 1).
Στο έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.
Στο έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου.
Στις μελέτες μελλοντικών έργων, όπως η μελέτη για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για την αναβάθμιση ασφάλειας της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην Λάρισα με πιθανή υπογειοποίηση μέρους της γραμμής και η μελέτη νέου συνδετήριου σιδηροδρομικού κλάδου ο οποίος θα παρακάμπτει το Σ.Σ. Παλαιοφαρσάλου στην κατεύθυνση Λάρισα – Σοφάδες.
Παρουσιάσεις έκαναν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της ΕΕΣΤΥ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, η Διοίκηση και εκπρόσωποι του ΟΣΕ, ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Χρήστος Πυργίδης κλπ.

Πηγή:
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η ΕΡΓΟΣΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
https://www.ergose.gr/deltio-typoy-11_02_2019/?fbclid=IwAR29kzWS_g6stnhojRFvZeSHhyI8V31nmV-mU1ypvmEfhCSd4OB02TzMY1M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου