Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Λάρισας γέμισε χρώματα!!! (Δείτε το φωτορεπορτάζ)

 Αναδημοσιεύουμε νεότερες φωτογραφίες του φίλου και πρώην συναδέλφου Αντώνης Χαχαμης που δείχνουν ότι με λίγη καλή θέληση γίνονται θαύματα:

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας με την ευγενική χορηγία των Mikel Coffee Company ανακατασκευάζει οχήματα μεταφοράς προσωπικού (Δρεζινες) και όχι μόνο... 

Και εμπλουτίζει το θεματικό πάρκο στο Σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας που είχε πέσει σε δυσμένεια λόγω της Οικονομικής κρίσης. 

Οι Δρεζίνες αυτές αποτελούν στατικά εκθέματα, ενώ υπάρχουν και άλλες που ανακατασκευάζονται για να εμπλουτίσουν το στόλο που χρησιμοποιηεί το Πολιτιστικό Κέντρο ΣΙδηροδρομικών Λάρισας στην πανέμορφη αλλά αποκομμένη από το δίκτυο γραμμή των Τεμπών. 


Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται και από την ΕΕΣΣΤΥ (το Μηχανοστάσιο Λάρισα που αποσυναρμολόγησε του κινητήρες, και το Εργοστάσιο Πειραιώς της ΕΕΣΣΤΥ που θα προχωρήσει στην επισκευή τους) προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι να αυξηθούν οι βόλτες στην κοιλάδα των Τεμπών. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

























Δείτε ακόμη:

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Παλιές Δρεζίνες ανακαινίζονται για να ομορφύνουν τον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας!!!


Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του φίλου και πρώην συναδέλφου Αντώνης Χαχαμης:

Το πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας με την ευγενική χορηγία των Mikel Coffee Company ανακατασκευάζει οχήματα μεταφοράς προσωπικού (Δρεζινες) και όχι μόνο... 

Και εμπλουτίζει το θεματικό πάρκο στο Σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας που είχε πέσει σε δυσμένεια λόγω της Οικονομικής κρίσης. 

Η επιχείρηση MIKEL 
στηρίζει ουσιαστικά την προσπάθεια μας και τούς ευχαριστούμε...






Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Λάρισας αναμορφώνεται. Το καφέ ξανανοίγει, ο περιβάλλον χώρος θα φιλοξενεί μουσειακό σιδηροδρομικό τροχαίο υλικό!!!

*ΤΟ ΚΑΦΕ «MIKEL» ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΔΡΕΖΙΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΖΕΤΑΙ

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος παραπλεύρως του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ανάμεσα στις γραμμές και την οδό Παλαιολόγου, έγινε πολλές φορές αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού. Πρόκειται για χώρο τον οποίο σύλλογοι που σχετίζονται με τον Σιδηρόδρομο ήθελαν να τον μετατρέψουν σε ένα υπαίθριο Μουσείο του ΟΣΕ.


Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Οι δρεζίνες ζεσταίνονται…για την κυκλοφορία τους στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή των Τεμπών.

Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει ένα καθοριστικό βήμα στη λειτουργία της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής της Κοιλάδας των Τεμπών, που σημαίνει παράλληλα και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, «μεταφράζεται» η σημερινή ημέρα.
Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα για να εγκαινιάσει τις σήραγγες Τεμπών θα βρίσκεται στην περιοχή και ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» φέρεται «θετικός στην παραχώρηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής στη διοίκηση του ΟΣΕ» κάτι που αν γίνει θα σημάνει και το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των δρεζίνων. Άλλωστε αυτό είχε τονίσει και προ ημερών σε επίσκεψή του στη Λάρισα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Σχίζας.


Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

«Σφύριγμα» για το τρενάκι των Τεμπών

Το θέμα της λειτουργίας και της αξιοποίησης της Παλιάς Γραμμής των Τεμπών, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τον Δήμο Τεμπών όσο και πολλούς φίλους του Σιδηρόδρομου στη Λάρισα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ήρθε στην επικαιρότητα διά στόματος του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου