Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Δείτε σε βίντεο τη σκηνή ληστείας τραίνου από την τηλεοπτική σειρά Breaking Bad!!!

Με αφορμή την πρόσφατη είδηση για "Επ αυτοφώρω σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για κλοπή πετρελαίου από αμαξοστοιχία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας" αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το Breaking Bad (δραματική τηλεοπτική σειρά, παραγωγής Η.Π.Α.) που δείχνει μια "υποδειγματική" κλοπή μεγάλης ποσότητας μεθαμφεταμίνης που βρίσκεται σε βαγόνι βυτίο σιδηροδρομικής σύνθεσης...








Η υπόθεση του Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), έναν καθηγητή χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα. Όταν ο Γουάιτ διαγιγνώσκεται με τελικό καρκίνο πνευμόνων, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

Το Breaking Bad έχει γίνει αποδέκτης ευρείων κριτικών επευφημιών, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική παράσταση του Κράνστον, και έχει κερδίσει τέσσερα Βραβεία Έμμυ, μαζί με πολλά άλλα βραβεία και υποψηφιότητες.

Στη σκηνή που διαδραματίζεται στη μέση της ερήμου, οι Mike, Jesse και Walt μετρούν τα 800 πόδια, μήκος για να φτάσουν στο βαγόνι - βυτίο γεμάτο με μεθυλαμίνη στη σιδηροδρομική σύνθεση της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και συμφωνούν ότι είναι το ιδανικό σημείο για τη ληστεία. Στη συνέχεια σκάβουν μια τρύπα και να θάβουν δύο γιγαντιαίες πλαστικές δεξαμενές κοντά στις γραμμές. Γεμίζουν τη μια με νερό, με βάρος περίπου τα 9/10 του βάρους της μεθυλαμίνης που θα κλέψουν και την άλλη την αφήνουν άδεια. Σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τη μεθυλαμίνη με νερό, ώστε να φανεί ότι ο κινέζος προμηθευτής παρέδωσε λάθος προϊόν και να μην φανούν ενδείξεις κλοπής. Αργότερα, ο Patrick Kuby μπλοκάρει τις σιδηροδρομικές διαδρομές με ένα φορτηγό γεμάτο με άμμο και το τραίνο αναγκάζεται να σταματήσει.

Ο Jesse ανακατεύεται κάτω από το τραίνο και αρχίζει την άντληση της μεθυλαμίνης στην άδεια πλαστική δεξαμενή. Ταυτόχρονα, ο Todd ανεβαίνει πάνω στην αμαξοστοιχία, ανοίγοντας το επάνω καπάκι και εισάγει το υγρό αντικατάστασης. Όταν ο μετρητής του Walt δείχνει ότι πάνω από 300 γαλόνια μεθυλαμίνης έχουν μεταφερθεί στην πρώτη υπόγεια δεξαμενή, ο Walt ενεργοποιεί τον συμπιεστή για να εκκενώσει το νερό από τη δεύτερη υπόγεια δεξαμενή, σηματοδοτώντας στον Todd ότι έρχεται το νερό αντικατάστασης.

Το σχέδιο φαίνεται να λειτουργεί μέχρις ότου ένας καλός Σαμαρείτης \σταματά και προσφέρεται να σπρώξει το φορτηγό του Kuby από τις γραμμές. Ο Mike προειδοποιεί τον Walt να ολοκληρώσει τα πράγματα, αλλά περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να τερματίσει τη λειτουργία, αναγκάζοντας τον Todd να πηδήξει από την κινούμενη αμαξοστοιχία και ο Jesse να ξαπλωθεί στις γραμμές, κάτω από το τραίνο. Ο Walt, ο Jesse και ο Todd γιορτάζουν την άψογη ληστεία τους...

Πηγή:
- Breaking Bad- Train Robbery
https://www.youtube.com/watch?v=sOAM2lY5ZmU

- Breaking Bad
https://el.wikipedia.org/wiki/Breaking_Bad

- Dead Freight
http://breakingbad.wikia.com/wiki/Dead_Freight

1 σχόλιο:

  1. Όσοι έχουν γερή μνήμη θα θυμούνται κι ένα άλλο περιστατικό που έλαβε χώρα το 2012 στο σταθμό του Στρυμόνα. Έπιασαν επ αυτοφώρω έναν εργαζόμενο της τραινοσε και αλλούς τρεις συνεργούς να κλέβουν 250+ λίτρα πετρελαίου από ντηζελαμαξα.
    Η ειδικότητα του εργαζόμενου γνωστοποίηθηκε από ΜΜΕ.
    Αμφιβάλλω αν τιμωρήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή