Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εκδόθηκε η Πρόσκληση για την ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα

\Εκδόθηκε η Πρόσκληση για την ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έκδοση της Πρόσκλησης «Αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών που ανήκουν στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ)» προϋπολογισμού 47,5 εκατ. ευρώ € (χωρίς ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Η εν λόγω Πρόσκληση, που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφορά την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος–Καρδίτσα–Καλαμπάκα.


Η Πρόσκληση αφορά σε χρηματοδότηση έργων για συμπλήρωση/βελτίωση/αναβάθμιση τμημάτων του βασικού και αναλυτικού σιδηροδρομικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) για την ενίσχυση του αξιόπιστου και σύγχρονου δικτύου του εθνικού συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Εκδόθηκε η Πρόσκληση για την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου στη Θεσσαλία, ένα έργο το οποίο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 47,5 εκατ. ευρώ. Καλούμε την ΕΡΓΟΣΕ να καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά και ειδικότερα για το τμήμα Παλαιοφάρσαλος–Καρδίτσα-Καλαμπάκα, ούτως ώστε να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Αντιλαμβάνονται όλοι τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν και τις προοπτικές που ανοίγονται από την ολοκλήρωσή του».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα–Βόλος εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  ΥΜΕΠΕΡΑΑ  και καλείται η ΕΡΓΟΣΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να δημοπρατηθεί το έργο. Ειδικότερα, τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορούν σε αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών που ανήκουν στο ΔΕΔ-Μ μέσω εγκατάστασης συστήματος ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων συμπληρωματικών παρεμβάσεων-εντοπισμένων υποστηρικτικών εργασιών αναβάθμισης υποδομής / επιδομής έργου (όπου απαιτούνται). Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και

Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» και σε συνέργεια αυτών, η Πρόσκληση στοχεύει στην χρηματοδότηση τμήματος των καθέτων αξόνων ΔΕΔ-Μ του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία και ασφαλής σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών της Δυτικής Θεσσαλίας με αυτές της Ανατολικής. Τέλος, επισημαίνεται ότι το σύνολο των πράξεων που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της υπόψη Πρόσκλησης πρέπει να είναι σύμφωνες με τις κατευθύνσεις του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) της χώρας.

Πηγή:
- Εκδόθηκε η Πρόσκληση για την ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα
http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/40717-ekdothike-i-prosklisi-gia-tin-ilektrokinisi-sto-palaiofarsalos-kalampaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου