Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τουρκία - πρόγραμμα "εθνικό τραίνο" για την παραγωγή ως το 2019 21 5δυνων Ηλεκτροκίνητων Αυτοκινηταμαξών

ΤΟΥΡΚΙΑ: Το πρωτότυπο, από μια παραγγελία 21 συρμών πεντάδυμης Ηλεκτροκίνητης Αυτοκινητάμαξας που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθνικό τραίνο» για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής σχεδιάζεται να μεταφέρει επιβάτες στα τέλη του 2019.

Οι αμαξοστοιχίες θα έχουν τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και η κατασκευή τους θα γίνει στο εργοστάσιο Tüvasaş στην επαρχία Sakarya και θα κάνει αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό εγχώριο εξοπλισμό από ότι μέχρι σήμερα.



Η κατασκευάστρια εταιρία Tüvasaş που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, παρουσίασε μια μακέτα της σύνθεσης στην εμπορική έκθεση Eurasiarail που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη τις προηγούμενες ΄μέρες (2-4 Μαρτίου). Η Κρατική εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών TCDD Tasimacilik έχει ήδη συμφωνήσει για την εισαγωγή του νέου στόλου στα δρομολόγια της από τα τέλη του 2019.

Εκτός από την ενίσχυση της εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού, το πρόγραμμα "Εθνικό τραίνο"στοχεύει επίσης να επιδείξει την ικανότητα των τουρκικών εταιρειών προμηθευτών να παράγουν προϊόντα που να συμμορφώνονται με τις Ευρωπαϊκές Τεχνικές Προδιαγραφές Διαλειτουργικότητας. Η εταιρεία Tüvasaş έχει ήδη προμηθεύσει με Επιβατάμαξες συμβατές με ΤΠΔ στη Βουλγαρία, και βλέπει το πρόγραμμα "Εθνικό τραίνο" σαν μια ευκαιρία για να κερδίσει περισσότερες παραγγελίες σε διεθνές επίπεδο.

Οι κύριοι εγχώριοι προμηθευτές της θα είναι η εταιρεία Bozankaya (φορεία) και η εταιρεία Tülomsaş (εξοπλισμός έλξης). Σε όποιες περιπτώσεις οι τοπικοί προμηθευτές δεν μπορούν να παρέχουν εξοπλισμό συμβατό με ΤΠΔ η εταιρία Tüvasaş ελπίζει ότι οι τουρκικές εταιρείες θα συνάψουν συμφωνίες αδειοδότησης και συμπαραγωγής με διεθνείς προμηθευτές κάτι που συνάδει με τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής ενίσχυσης της εγχώριας τουρκικής αγοράς.

Οι συρμοί θα έχουν σκελετό αλουμινίου ενώ θα περιλαμβάνουν θέσεις βαγόνια πρώτης κατηγορίας και εστιατόριο, καθώς και ένα όχημα ειδικά σχεδιασμένο για τους επιβάτες ΑΜΕΑ. Η συνολική χωρητικότητα θα είναι 322 θέσεις (συν δύο θέσεις αναπηρικών αμαξιδίων). Οι συρμοί θα έχουν μικρότερο βάρος ανά άξονα από 18 τόνους, και θα λειτουργούν σε δίκτυο 25 kV 50 Hz.

Πηγή:
- Turkish ‘National Train' set to roll in 2019
http://www.railwaygazette.com/news/single-view/view/turkish-national-train-set-to-roll-in-2019.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου