Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ προσφέροντας δωρεάν μηνιαίες κάρτες διαδρομών και εισιτήρια (φωτογραφίες και βίντεο)

«Η Ανακύκλωση βρήκε το … μέσο μεταφοράς της !»

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), ξεκίνησαν το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».

Ο σκοπός του καινοτόμου αυτού Προγράμματος είναι:








Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha πατώντας εδώ



Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκατομμυρίων πολιτών που κυκλοφορούν καθημερινά με τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ) για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος.
 Να δοθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης συσκευασιών για τους επιβάτες -και όχι μόνο- στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που τοποθετήθηκαν αρχικά στους σταθμούς «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Μετρό, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν στη στάση «Αγία Φωτεινή» του Τραμ αλλά και σε άλλους κεντρικούς σταθμούς των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.



Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε σήμερα ο 1ος παγκοσμίως «συρμός της ανακύκλωσης» που μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.



Το ανταποδοτικό αντίτιμο (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης για τις συλλεγόμενες συσκευασίες στους επιβάτες και τους πολίτες, προορίζεται είτε για δωρεάν αγορές τους σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε για την ενίσχυση ενός εξαιρετικά σημαντικού κοινωνικού σκοπού παροχής καθημερινών «Γευμάτων Αγάπης» από τον φιλανθρωπικό οργανισμό  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».



Παράλληλα, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ανακύκλωσης στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που λειτουργούν στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, να κερδίζουν επιπλέον, κάθε μήνα:







10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATH.ENA CARD
100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια (διάρκειας 90 λεπτών)



Τονίζεται ότι το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας είναι το 2ο ΜΕΤΡΟ σε όλο τον κόσμο (μετά το ΜΕΤΡΟ του Πεκίνου) και το 1ο στην Ευρώπη που εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών στους σταθμούς με ανταπόδοση δωρεάν κάρτες διαδρομών και εισιτήρια.









Οι Σταθερές Συγκοινωνίες αποτελούν την 1η Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας της χώρας μας αλλά και το 2ο Φορέα στη χώρα μας, μετά την Ελληνική Αστυνομία, που εκπληρώνει τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης των συσκευασιών που απορρέει από το Νόμο 4496/2017 για τη «Διαλογή στην Πηγή», σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Πηγή:
- Ξεκίνησε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ προσφέροντας δωρεάν μηνιαίες κάρτες διαδρομών και εισιτήρια
http://www.antapodotiki.gr/

- ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=4Ne5s-AISiw

- Έναρξη του "oλοκληρωμένου προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ"
https://www.youtube.com/watch?v=1aVvpE2N0-c

- Ο πρώτος παγκοσμίως συρμός μετρό της ανακύκλωσης
http://www.alphatv.gr/news/society/o-protos-pagkosmios-syrmos-metro-tis-anakyklosis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου