Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Παύθηκε ο Mazzoncini και όλο το Δ.Σ. της Ferrovie Dello Stato Italiane

Παύθηκε χθες 25 Ιουλίου με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών της Ιταλίας όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του σιδηροδρομικού κολοσσού FS, μητρικής εταιρείας και της δικής μας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μαζί παύθηκε και το αφεντικό της εταιρείας Renato Mazzoncini ο οποίος περίπου πριν ένα μήνα είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε συναντήση δημοσιογράφους για να ενημερώσει με τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την επένδυση της FS στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



Πρώτο ζήτημα που τίθεται πλεόν για την χώρα μας είναι αν η νέα διοίκηση μείνει πιστή στην δέσμευση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για επενδύσεις 500εκατ.ευρώ, ποσό που αφορά κυρίως αγορά νέου τροχαίου υλικού.

Η διακυβέρνηση Mazzoncini διήρκησε τρία χρόνια και κατά την περίοδο αυτή υπήρχε ετήσια αύξηση κατά 18%, η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με ένα μέσο όρο κερδών στα 645εκατ.ευρώ, δηλαδή 60% περισσότερο από την αμέσως προηγούμενη τριετία ενώ οι επιβατικές μεταφορές ανέβηκαν κατά 25%.

Οι επενδύσεις που έγιναν έφτασαν 6δισ.ευρώ το 2017 και με πρόβλεψη τα 8δισ.ευρώ το 2018. Η FS απασχολεί 81.000 εργαζόμενους και οι έμμεσες θέσεις εργασίας φτάνουν τις 240.000.

Σήμερα η FS είναι η πρώτος σιδηροδρομικός πάροχος σε Ιταλία και Ελλάδα, δεύτερη στη Γερμανία, τρίτη στην Ολλανδία ενώ έχει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Πηγή:
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Παύθηκε ο Mazzoncini και όλο το Δ.Σ. της Ferrovie Dello Stato Italiane
https://www.ypodomes.com/index.php/metafores/treno/item/48057-trainose-paythike-o-mazzoncini-kai-olo-to-d-s-tis-ferrovie-dello-stato-italiane


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου