Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Φεύγουν οι λαμαρίνες του μετρό από τη ΔΕΘ – Και πάλι με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Κυκλοφοριακή «ανάσα» στην Εγνατία οδό

Η Θεσσαλονίκη είχε μάθει τα τελευταία χρόνια να ζει με τις λαμαρίνες του μετρό και με κεντρικούς δρόμους της να είναι είτε κλειστοί, είτε οι λωρίδες κυκλοφορίας να είναι μειωμένες δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σταδιακά, και μαζί με την εξέλιξη των έργων κάτω από τη γη, η εικόνα της πόλης και της καθημερινότητας των πολιτών αλλάζει αφού αφαιρούνται αυτά τα προστατευτικά που εκτός των άλλων χαλούσαν και την αισθητική της πόλης.

Δείτε το βίντεο:





Πολύ σύντομα, ένα ακόμη κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα του μετρό μπροστά στην είσοδο της ΔΕΘ στο Συντριβάνι, εκεί όπου οι λωρίδες ανά κατεύθυνση είναι δύο και η κίνηση συχνά γίνεται με δυσκολία.



Τα συνεργεία δουλεύουν ώστε πιθανότατα την Πέμπτη το ρεύμα της Εγνατίας προς ανατολικά να έχει και πάλι τρεις λωρίδες, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και προς την άλλη κατεύθυνση τις επόμενες 15 ημέρες.










Σήμερα, τα συνεργεία έκαναν εργασίες ασφαλτόστρωσης, θα ακολουθήσει η διαγράμμιση και τέλος θα αφαιρεθούν οι λαμαρίνες ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία. Η πρόοδος των εργασιών του μετρό είναι εμφανής και σύμφωνα με τους υπευθύνους το έργο προχωρά βάση του χρονοδιαγράμματος ώστε να δοθεί στους Θεσσαλονικείς προς χρήση, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας.










Πηγή:
- Φεύγουν οι λαμαρίνες του μετρό από τη ΔΕΘ – Και πάλι με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

- Έργα του Μετρό στην Εγνατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου