Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Η ατμομηχανή ΔΚ 8001 στην δοκιμή πορείας της μεταξύ Καλαβρύτων και Κερπινής. - Steam Locomotive ΔΚ 8.001 on Test Run at Kalavrita-Kerpini route.

Η πρώτη της βόλτα μετά από 8 χρόνια ακινησίας στα Καλάβρυτα. Η επισκευασμένη από τα τιμημένα χέρια των συνταξιούχων πραγματικών σιδηροδρομικών ΔΚ 8.001 στην δοκιμή πορείας της μεταξύ Καλαβρύτων και Κερπινής.

Το πρώτο φως της ημέρας χτυπά τον σταθμό των ιστορικών Καλαβρύτων. Ησυχία παντού...σιγά σιγά η αποβάθρα γεμίζει με σιδηροδρομικούς έτοιμους να δώσουν "ζωή" στη γηραιά κυρία των Καλαβρύτων. Η πόρτα του μηχανοστασίου ανοίγει κι η μικρή ατμομηχανή - που την πλάτη της βαραίνουν 124 χρόνια - είναι έτοιμη να ζεσταθεί. Ο μάστορας ανάβει την εστία και μέσα σε 4 περίπου ώρες η ατμομηχανή είναι έτοιμη να κινηθεί. Ο μαγευτικός και γραφικός ήχος του ατμού κατακλύζει τον σταθμό ενώ δεκάδες επισκέπτες συρρέουν για να την φωτογραφήσουν. 


Όλα είναι έτοιμα κι αφού οι υδατοδεξαμενές γεμίσουν με νερό ο μουσειακός συρμός με επικεφαλής την ΔΚ 8.001 και την Ε/Α Βφκπτ 131, που μόλις πριν μία εβδομάδα έφτασε στα Καλάβρυτα, ξεκινά για την πρώτη δοκιμή πορείας μετά από 8 χρόνια ακινησίας. Έπειτα από δύο βόλτες στην μικρή αλλά πανέμορφη διαδρομή μεταξύ Καλαβρύτων και Κερπινής (5 χλμ μήκος) η ατμομηχανή έτοιμη πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως τουριστικό αξιοθέατο μπαίνει κάτω από την προστασία του "ζεστού" μηχανοστασίου που για χρόνια της κρατούσε συντροφιά. Μια νέα αρχή για τον μουσειακό σιδηρόδρομο στην Ελλάδα και μια νέα αρχή για τη διαδρομή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου.

Scenes Filmed and Edited by Alexander Sikalias

Visit our Site: http://hellenictrainspotters.piwigo.com/
Facebook page: https://www.facebook.com/thehellenictrainspotterssite?ref=hl

Mixanikos Ose Φανταστικό Βίντεο. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το υπέροχο τοπίο, την επαγγελματική λήψη, ή την δουλειά της ανακατασκευής. Χίλια μπράβο σε όλους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου