Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δείτε φωτογραφίες και αποσπάσματα ομιλιών σε βίντεο από τη χθεσινή ημερίδα για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας-Κοζάνης


Η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Κοζάνης είναι ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία, όσο και για ολόκληρη τη χώρα, γι’ αυτό και πρέπει να προωθηθεί και να κατασκευαστεί σύντομα.

Αυτό είναι το μήνυμα που δόθηκε από τη σημερινή αξιόλογη ημερίδα που διοργάνωσε στην Καλαμπάκα ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων με θέμα: «Σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας-Κοζάνης ένα ώριμο αίτημα, ένα ώριμο έργο».


Δείτε αποσπάσματα βίντεο από τις ομιλίες της ημερίδας:


Το παλιό έργο που είχε κατασκευαστεί περί το 1930 
παρουσίασε με πολλές φωτογραφίες και βίντεο ο μηχανικός κ. Δημήτρης Τερτίπης.
Δείτε αποσπάσματα της ομιλίας του σε βίντεο εδώ

και τους χαιρετισμούς σε βίντεο εδώ



Στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας βρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού κ.ά.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη, τον Δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο, τον Αντιδήμαρχο Γρεβενών Χρήστο Τριγώνη, τον Αντιδήμαρχο Κοζάνης Κώστα Δεσποτίδη, τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παζαΐτη και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Γιάννη Αντωνιάδη.

Όλοι τους τόνισαν τη σπουδαιότητα του έργου, καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των πόλεων που διατρέχει και θα βγάλει αρκετές περιοχές από την απομόνωση, και σημείωσαν ότι η ημερίδα της Καλαμπάκας πρέπει να είναι η αρχή, διότι πρέπει η ενημέρωση να συνεχιστεί για να μείνει το θέμα στην επικαιρότητα, έτσι ώστε να γίνει σύντομα πράξη.

Ο κ. Αγοραστός και ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροκίνηση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, ενημερώνοντας τους παρισταμένους ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση του εκτελεσθέντος έργου κατά την περίοδο 1928-1932 από τον Δημήτρη Τερτίπη και ακολούθησε η παρουσίαση της μελέτης του νέου έργου από τον Κώστα Μουρουδέλη, Διευθυντή Σιδηροδρομικών Συστημάτων ΟΣΕ, ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος μελετών.
























Πηγή:
- Αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας-Κοζάνης

- Αναγκαία η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας-Κοζάνης-Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας
http://www.meteoravoice.gr/2018/06/blog-post_519.html

- χαιρετισμοί (βίντεο)

- ομιλία κ Τερτίπη (βίντεο)
                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου