Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Σιδηρόδρομος: Πρωθυπουργική επίσκεψη στα έργα του Κιάτο-Αίγιο

Πρωθυπουργική επίσκεψη στα σιδηροδρομικά έργα της Πελοποννήσου είχαμε την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου επ`ευκαιρία των εγκαινίων του δρόμου Κόρινθος-Κιάτο.

Μετά τα εγκαίνια και πριν την επίσκεψη στη Σήραγγα Κλόκοβα στην Ιόνια Οδό, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το εργοτάξιο που βρίσκεται στο Δερβένι Κορινθίας, στο σημείο που τέμνονται τα οδικά και σιδηροδρομικά έργα.






Εκεί μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη επιθεώρησαν τα έργα ενώ ενημερώθηκαν για την πορεία τους από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Θάνο Βούρδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν τα έργα κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος, στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο και αναμένονται να ολοκληρωθούν το 2017.









Τα έργα στην περιοχή είναι αρκετά προχωρημένα και στο Δερβένι κατασκευάζεται μία από τις μεγάλες σήραγγες που θα έχει η γραμμή Αθήνα-Πάτρα. Να θυμίσουμε πως η αναβάθμιση του διαδρόμου μέχρι την Πάτρα θα ολοκληρωθεί σε 2 σκέλη: το πρώτο περιλαμβάνει το τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο όπου η διπλή γραμμή θα λειτουργεί από τα τέλη του 2017  ενώ η ηλεκτροκίνηση από το 2019, ενώ το τμήμα Αίγιο-Πάτρα αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το 2022.



Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com



Πηγή:
- Σιδηρόδρομος: Πρωθυπουργική επίσκεψη στα έργα του Κιάτο-Αίγιο
http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/36219-sidirodromos-prothypourgiki-episkepsi-sta-erga-tou-kiato-aigio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου