Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα συνάντηση των Ρουμάνων της GFR με την ΡΑΣ. Προσέλαβαν μηχανοδηγούς, δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη

Όλο και πιο κοντά στη δραστηριοποίησή τους στην εγχώρια σιδηροδρομική αγορά εμφανίζονται οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman SA.

Η ιδιωτική ρουμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει ευρωπαϊκή άδεια για εμπορευματικές μεταφορές, πραγματοποίησε πρόσφατα νέα συνάντηση με την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Μάλιστα, σε αυτήν συμμετείχε και στέλεχος από την Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρόμων της Ρουμανίας.



Οι Ρουμάνοι φαίνεται ότι πιέζουν για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσουν εμπορευματικά δρομολόγια.

Το metaforespress.gr συνομίλησε με τον αντιπρόσωπό τους στην Ελλάδα, ο οποίος ανέφερε ότι, όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες, τότε θα δρομολογηθούν τρένα από την Θεσσαλονίκη προς γειτονικές χώρες και σε επόμενο χρόνο από το Ικόνιο.

Η ρουμανική εταιρεία έχει μισθώσει 1 ηλεκτράμαξα από την ΓΑΙΑΟΣΕ και επιθυμεί την μίσθωση και 1 ντιζελάμαξας, ενώ ήδη έχει προχωρήσει και στην πρόσληψη μηχανοδηγών κατά δήλωσή της.

Παράλληλα, έχει εκδηλώσει πρόθεση να φέρει μηχανές από την Ρουμανία. Για κάτι τέτοιο απαιτείται το “πράσινο φως” της ΡΑΣ και του ERA.

Πηγή:
- Νέα συνάντηση των Ρουμάνων της GFR με την ΡΑΣ. Προσέλαβαν μηχανοδηγούς, δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-gfr-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου