Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΑΙΑΟΣΕ: Προσλαμβάνει δύο συμβούλους για το Θριάσιο ΙΙ–Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ζητά διευκρινίσεις

Της Μαρίας Μόσχου
«Πονοκέφαλο» δημιουργεί ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αλλά και … καθυστερημένα προς την υλοποίησή τους έργα στην χώρα μας, αυτό της κατασκευής του πρώτου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Παρά τις δεκάδες προειδοποιήσεις της ΕΕ για την έγκαιρη δημοπράτηση του έργου σημειώθηκαν πολλές καθυστερήσεις ενώ πλέον η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ θέτει και νέα ερωτήματα από την εταιρεία για την ανάθεση του έργου.



Υπενθυμίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε έχει υποβάλλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το φάκελο του έργου Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου S.A. με αριθμό S.A. 53407 (2019/N). Μετά την κατάθεση του φακέλου εστάλη επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ με απόφασή της κρίνει ότι για την απάντηση των ερωτημάτων που έχουν αποσταλεί απαιτείται ειδική τεχνική συνδρομή για την εμπεριστατωμένη απάντηση και τεκμηρίωση.

Για το λόγο αυτό προχωρούν στην υπογραφή δύο συμβάσεων από τις οποίες η μία αφορά χρηματοοικονομικό σύμβουλο και η δεύτερη τεχνικό σύμβουλο ώστε να συνταχθεί φάκελος με τις απαντήσεις προς την ΕΕ.

Η ανάθεση χρηματοοικονομικού συμβούλου γίνεται στην ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Β. ΜΠΑΚΑΛΗΣ – Π. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων»



Αντικείμενο Σύμβασης

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υποστήριξης χρηματοοικονομικού συμβούλου στην εταιρεία για το χειρισμό των χρηματοοικονομικών μοντέλων και την τεχνοκρατική ανταπόκριση επί των ερωτημάτων και ζητημάτων που τέθηκαν με την επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Νομικό και Τεχνικό Σύμβουλο της εταιρείας.

Βασικό παραδοτέο είναι το σχέδιο της εμπεριστατωμένης απάντησης επί των ερωτημάτων και ζητημάτων που αφορούν στα υφιστάμενα χρηματοοικονομικά μοντέλα, καθώς και στην ανάπτυξη νέων, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την υποστήριξη της θέσης της εταιρείας.

Η διάρκεια των υπηρεσιών του Αναδόχου ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η συνολική αμοιβή του Αναδόχου ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ανά ώρα απασχόλησης ενώ το συνολικό ποσό δε δύναται να  υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Παράλληλα η ΓΑΙΑΟΣΕ  προχώρησε  στην ανάθεση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την απάντηση των ερωτημάτων και ζητημάτων που τέθηκαν με την επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο του Εμπορευματικού 2 Κέντρου του Θριασίου Πεδίου», στην ανώνυμη  εταιρεία με την επωνυμία «NOVUS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε .

Πηγή:
- ΓΑΙΑΟΣΕ: Προσλαμβάνει δύο συμβούλους για το Θριάσιο ΙΙ–Η  Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ζητά διευκρινίσεις
https://www.movenews.gr/gaiaose-proslambanei-dyo-symboyloys-gia-to-uriasio-ii-h-epitroph-antagvnismoy-thw-ee-zhta-dieykriniseis/?fbclid=IwAR00Crb5mINNwYIjnt42iiGBwv22KoAU0UhQHFmrW29gNtyLKqt0rU8-6-8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου