Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Ο κ Αγοραστός ζητάει άμεση αποκατάσταση των περιφράξεων του ΟΣΕ στην Λάρισα αλλά...

Πριν λίγα χρόνια συνεργεία του τμήματος γραμμής του ΟΣΕ Λάρισας επιχείρησαν δυο φορές με διαφορά μερικών μηνών να αποκαταστήσουν την περίφραξη του Μηχανοστασίου Λάρισας. 

Οι εργασίες διακόπηκαν με παρέμβαση της αστυνομίας με την απειλή αυτόφωρου μετά από καταγγελίες περιοίκων για αυθαίρετη δόμηση.

(Η Πολεοδομία του Δήμου Λάρισας δεν δίνει οικοδομική άδεια για περίφραξη γιατί σύμφωνα με το σχέδιο πόλης η προβλεπόμενη χρήση γης για τη έκταση όπου λειτουργεί το Μηχανοστάσιο Λάρισας (εδώ και 100 χρόνια) είναι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου...)


Για του λόγου το αληθές έχουμε στη διάθεσή μας αντίγραφα από το βιβλίο συμβάντος του αστυνομικού τμήματος που αποδεικνύουν ότι κάποιοι περίοικοι με καταγγελίες τους στην αστυνομία παρεμπόδισαν την αποκατάσταση της περίφραξης αδιαφορώντας ακόμη και για την ασφάλεια των μικρών παιδιών τους...

Παραθέτουμε στη συνέχεια το δημοσίευμα με τις δηλώσεις κ Αγοραστού:
  
Παρέμβαση για την περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό των πόλεων έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την αυτοψία που πραγματοποίησαν προ ημερών στη Λάρισα στελέχη του ΟΣΕ, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας  Αγοραστός επεσήμανε τα εξής:
«Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην πόλη της Λάρισας και σε άλλες πόλεις όπου οι σιδηροδρομικές  γραμμές περνούν μέσα από τον αστικό ιστό. Συνεπώς, καλές είναι οι αυτοψίες γιατί αναδεικνύουν τα προβλήματα και την επικινδυνότητα. Νομίζω ότι έχει περάσει καιρός και χρειάζεται άμεση αποκατάσταση όλων των περιφράξεων και μάλιστα με σύγχρονε  περιφράξεις  οι οποίες δεν  θα μπορούν να παραβιάζονται. Και να φυλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να υπάρχει ο έλεγχος και η αυτοψία, ώστε να μην θρηνήσουμε  άλλα αδικοχαμένα θύματα. Για το λόγο αυτό η ΓΑΙΟΣΕ πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει, να αντικαταστήσει, να κάνει καινούργιες περιφράξεις σε όλο το μήκος των γραμμών στη  Λάρισα  και στις  άλλες  πόλεις που διέρχονται σιδηροδρομικές γραμμές. Ώστε, να διαφυλάξει την ασφάλεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών».
Πηγή:
- Κ. Αγοραστός: Αποκατάσταση των περιφράξεων του ΟΣΕ
http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/k-agorastos-amesi-apokatastasi-ton-perifraxeon-tou-ose/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου