Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Χρ. Σπίρτζης: Τον Ιανουάριο ο διαγωνισμός για ηλεκτροκίνηση Λάρισας Βόλου

Οι ξενοδόχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για το αεροδρόμιο

Τους όρους της ανάπτυξης στο Νομό Μαγνησίας έθεσε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Ομίλου Καρεκλίδη, ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αποτελεί ο Σιδηρόδρομος, σε συνδυασμό με το λιμάνι. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο θα γίνει ο ενιαίος διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση και την παράκαμψη της Νέας Ιωνίας.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, «πέταξε το γάντι» στους επιχειρηματίες του τουρισμού, λέγοντας ότι κερδίζουν από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την αξιοποίηση της υποδομής.

«Όλα αυτά τα χρόνια», όπως είπε, «η κοινωνία παιδεύτηκε από λαϊκίστικες λογικές, με ψεύτικες αρχές, ψεύτικες ιεραρχήσεις και ψεύτικες υποδομές. Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή που είναι «πλούσια» σε fake σχεδιασμό και fake υποσχέσεις. Ο Ε-65 είναι ο μόνος δρόμος στον πλανήτη που κατασκευάστηκε το μεσαίο τμήμα του. Ούτε μελέτες υπήρχαν, ούτε προϋπολογισμός. Για να γίνει επανεκκίνηση του έργου πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση», δήλωσε.
Ο Υπουργός ανέφερε πως θα χρηματοδοτούνται μόνο βιώσιμα έργα και πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες με τις εταιρείες μείωσης των διοδίων, ενώ έκανε απολογισμό των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για τα αντιπλημμυρικά της Σκοπέλου και τις μελέτες στη Μαγνησία.

Τα έργα
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως η χώρα πρέπει να ξεπεράσει πολλές αγκυλώσεις, δογματισμούς και κακές συνήθειες.
«Δεν μπορούμε σήμερα στη χώρα να συζητάμε για οδικές συνδέσεις αν δεν υλοποιηθεί πρώτα η σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το σιδηροδρομικό δίκτυο και εάν δεν σταματήσει να περνά το τρένο μέσα από τη Νέα Ιωνία. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο θα γίνει ο ενιαίος διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση και την παράκαμψη της Νέας Ιωνίας.
Για την παράκαμψη του χιονοδρομικού, είπε πως ολοκληρώνεται η μελέτη και θα υπογραφεί η προγραμματική για τη σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο για αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ.

Για το αεροδρόμιο ξεκαθάρισε πως οι επιχειρηματίες του τουρισμού κερδίζουν από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη όπως είπε χαρακτηριστικά για να τον αξιοποιήσουν. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ.Ζαφείρης ζήτησε την κατασκευή της οδικής σύνδεσης για το αεροδρόμιο και ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως εάν κατατεθεί βιώσιμη πρόταση για το αεροδρόμιο, τότε θα εξεταστεί θετικά το αίτημα και θα ζητηθεί δανεισμός από την ευρωπαϊκή τράπεζα.
«Ο τουριστικός κλάδος είναι ευνοημένος από την κρίση και πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Μας λέτε πως αν γίνει ο δρόμος, θα αναπτυχθεί το αεροδρόμιο και να υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εταιρειών. Τίποτα δεν ισχύει. Βάλτε το χέρι στην τσέπη, αναπτύξτε το αεροδρόμιο και αν δικαιολογηθεί η βιωσιμότητα θα δούμε το θέμα του δρόμου. Η Πάρος δεν έχει μεγάλες μονάδες όπως η Μαγνησία και δεν έχει ενδοχώρα που διαθέτει η Μαγνησία. Εκεί, πως λειτουργεί το αεροδρόμιο. Ξεπεράστε τις προκαταλήψεις, τις κόντρες και τον λαϊκισμό και προχωρήστε. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου », είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στις μελέτες των κυκλικών κόμβων του Βόλου, τις μελέτες των κόμβων στην Κριθαριά και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στην παράκαμψη του χιονοδρομικού, στη μελέτη Λαρίσης –Μπουρμουλήθρα. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες παράκαμψης Αγριά-Λεχώνια, αλλά δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις και ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκε και η μελέτη του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου για ήπιες χρήσεις. Υπογράφηκε επίσης η σύμβαση μεταξύ της Νίκης Βόλου και της ΓΕΟΣΕ για την αξιοποίηση του γκαράζ στη Νέα Ιωνία. Επίσης υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλος-Μηλιές. Ολοκληρώθηκε επίσης η μελέτη εισόδου της πόλης, από το ύψος της Μπουρμπουλήθρας και Κραυσίδωνα –Γορίτσα.

Πηγή:
- Χρ. Σπίρτζης: Τον Ιανουάριο ο διαγωνισμός για ηλεκτροκίνηση και παράκαμψη Ν. Ιωνίας
http://www.thessaliatv.gr/news/50825/xr-spirtzis-ton-ianouario-o-diagonismos-gia-ilektrokinisi-kai-parakampsi-n-ionias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου