Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πληθαίνουν τα περιστατικά βιαιοπραγίας κατά συναδέλφων στον Προαστιακό

Αναδημοσιεύουμε από τους Μηχανοδηγούς ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 

"Δύο ακόμα περιστατικά βιαιοπραγίας κατά συναδέλφων που εργάζονται στον έλεγχο εισιτηρίων στον Προαστιακό είχαμε τις τελευταίες ημέρες.
Αρχικά την Κυριακή που μας πέρασε ομάδα νεαρών ατόμων πλησίασε στον σταθμό της Μαγούλας τους 2 συναδέλφους του ελέγχου, και ένας εξ αυτών γρονθοκόπησε τον έναν συνάδελφο και εξαφανίστηκαν. Ο συνάδελφος μετά την αρχική ζάλη αποχώρησε από τον σταθμό. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε νωρίτερα το πρωί προκαλέσει προβλήματα στις ομάδες ελέγχου αφού αρνιόνταν να βγάλουν εισιτήρια. Ο συνάδελφος που γρονθοκοπήθηκε αποκόμισε ένα πρήξιμο στο δεξί μάγουλο.
Εχθές είχαμε ακόμα σοβαρότερο επεισόδιο με γυναίκα επιβάτη να επιτίθεται στην μία από τις 2 κοπέλες του ελέγχου, να την γρονθοκοπά με μανία, να της σκίζει το πουκάμισο και να τις προκαλεί εκδορές στο σώμα. Η άτυχη συνάδελφος μετέβει στο νοσοκομείο της Κορίνθου με ζαλάδες, και εκεί της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές, ακτινολογικές κλπ) και μετά από αρκετή ώρα πήρε εξιτήριο.Η συνάδελφος σήμερα θα πήγαινε στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Θεοδόρων να καταθέσει για το περιστατικό.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι στον έλεγχο εισιτηρίων του Προαστιακού δέχονται προπηλακισμό και βιαιοπραγία γιατί ασκούν τα καθήκοντά τους.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει επιτέλους να προστατεύσει τους συναδέλφους και να εξαλείψει τα φαινόμενα βίας. 
Θυμίζουμε πως το σωματείο της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε εξαγγείλει ορθώς απεργιακές κινητοποιήσεις πριν το Πάσχα, με κεντρικό θέμα την ασφάλεια, και τις ανέστειλε αφού πήρε πρώτα γραπτές διαβεβαιώσεις από την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι θα διευθετηθούν μια σειρά από θέματα γύρω από την ασφάλεια.
Δυστυχώς μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει. Ούτε ραδιοτηλέφωνα χορηγήθηκαν στους συναδέλφους ελεγκτές, ούτε είδαμε να καλύπτονται σταθμοί από Αστυνομική δύναμη όπως είχε ζητηθεί.
Οι εργαζόμενοι έχουν κουραστεί από ευχολόγια. Επιτέλους ας γίνουν πράξεις.
Το παρακάτω Δελτίο Τύπου είναι από το σωματείο της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αναφέρει σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που πήρε από την Διοίκηση."

Πηγή:
Πληθαίνουν τα περιστατικά βιαιοπραγίας κατά συναδέλφων στον Προαστιακό
http://mixanodigos.blogspot.gr/2016/08/blog-post_62.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου