Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ταξίδι με πανοραμικό τραίνο, στις μαγευτικές ελβετικές Άλπεις!!! Δείτε το βίντεο!!!


Το Glacier Express, είναι ένα τρένο που συνδέει τα δύο μεγάλα ορεινά θέρετρα του St. Moritz και Zermatt στις Ελβετικές Άλπεις.
Δεν είναι ένα "express" με την έννοια του του τρένου υψηλής ταχύτητας, αλλά μάλλον με την έννοια της παροχής μιας βόλτας μεγάλης διάρκειας, εφοδιασμένο με άνετα καθίσματα. Στην πραγματικότητα, έχει τη φήμη του πιο αργού τρένου εξπρές  στον κόσμο. Το ταξίδι διαρκεί 7,5 ώρες περνώντας από 291 γέφυρες, 91 σήραγγες και κατά μήκος του Oberalp στο υψηλότερο σημείο στα 2.033 m (6.670 ft) υψόμετρο. Ολόκληρη η γραμμή είναι όργανο μέτρησης (στενό εύρος των σιδηροδρόμων).
Η Glacier Express, διοικείται από κοινού από δύο ιδιωτικές ελβετικές σιδηροδρομικές εταιρίες, την Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) και την Rhätische Bahn (RHB). Η  γραμμή λειτουργεί επίσης με τακτικά τοπικά τρένα και εμπορευματικούς συρμούς κατά την ίδια διαδρομή.

Τα πανοραμικά τρένα ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2006.


Και ένα σας άνοιξε η όρεξη για τις Άλπεις δείτε ακόμη ένα μικρό αλλά εντυπωσιακό βιντεάκι!

Αναδημοσίευση από τα σιδηροδρομικά νέα

2 σχόλια:

  1. Βλέπω τον τρόπο με τον οποίο έχουν αξιοποιηθεί (τουριστικά και όχι μόνο) τέτοιες διαδρομές στο εξωτερικό και θλίβομαι γιά την απαξίωση και εγκατάλειψη κάποιων παρόμοιων δικών μας διαδρομών.
    Δέν πιστεύω πως δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς το τι θα έπρεπε να κάνουν.
    Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει...!
    Ποιές δυνάμεις δεν το επιτρέπουν ;; ..Ούτε εγώ ξέρω.
    Εσάς πάει κάπου το μυαλό σας ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΤΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,ΕΝΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΤΕ ΜΑΓΟΙ ΟΥΤΕ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΞΩΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙΠΟΙΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ,ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ,ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΟΛΜΗ,ΘΑΡΡΟΣ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΡ
    ΟΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή