Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Βόλος. Με κατεβασμένες τις μπάρες οδηγός προσπάθησε να περάσει τις γραμμές


Αποτέλεσμα εικόνας για Βόλος.Με κατεβασμένες τις μπάρες οδηγός προσπάθησε να περάσει τις γραμμές
Μετά από α) ένα υπερβολικό τοπικό δημοσίευμα για τραίνο τρόμου και αυτοκινητάμαξα στις φλόγες, β) δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Δντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και γ) επερώτηση βουλευτών του ποταμιού,
μόλις χθες επισκευάστηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες συναδέλφων τεχνιτών και μηχανικών στο Μηχανοστάσιο Αθηνών, μια Αυτοκινητάμαξα ΜΑΝ 2000 και στάλθηκε στη Λάρισα για να αντικαταστήσει τα παλιά τραίνα 25ετίας.

Στο πρώτο της όμως δρομολόγιο σήμερα το πρωί ανάμεσα στη Λάρισα και το Βόλο, το σπάνιο και ακριβοθώρητο αυτό τροχαίο υλικό συγκρούστηκε με ΙΧ σε ισόπεδη διάβαση στο Βόλο. Ευτυχώς χωρίς θύματα και χωρίς σοβαρές ζημιές για την Α/Α, η οποία μετά μετά από την έκτακτη επισκευή της στο Μηχανοστάσιο Λάρισας συνέχισε κανονικά τα υπόλοιπα δρομολόγια της μέρας.




Αν θέλουμε να έχουμε σύγχρονα τραίνα θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι:
α) δυστυχώς τα τραίνα δεν φυτρώνουν στα δέντρα και ότι
β) μετά από κάθε σύγκρουση με ασυνείδητο οδηγό που παραβιάζει τις μπάρες,
γ) μετά από κάθε λιθοβολισμό από 12χρονο πιτσιρίκι που δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει και κατεβάζει με μια πέτρα το παρπρίζ από το τραίνο
δ) μετά από κάθε κατολίσθηση ή άλλη θεομηνία και
ε) μετά από γκράφιτι και κάθε άλλο βανδαλισμό,
απλά χάνουμε μια ακόμη μονάδα από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν...

προσέχουμε για να έχουμε...


αναδημοσιεύουμε από το magnesianews:

Με κατεβασμένες τις μπάρες οδηγός προσπάθησε να περάσει τις γραμμές
Ένας 53χρονος που τραυματίστηκε ελαφρά όταν παρασύρθηκε από το τρένο

Αν και οι μπάρες ήταν κατεβασμένες, για να περάσει το τρένο, 53χρονος οδηγός, που είχε κατεύθυνση από Ν. Ιωνία προς Λαρίσης, έκρινε σκόπιμο να περάσει, προσπερνώντας μάλιστα σταματημένα αυτοκίνητα (!) με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας – Βόλου. Ευτυχώς ο απερίσκεπτος οδηγός γλίτωσε με αλαφρά τραύματα ενώ το αυτοκίνητό του, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το ατύχημα έγινε στις 7.30 σήμερα το πρωί στη σιδηροδρομική διάβαση της οδού Μπόταση, όπου είχε κατέβει η μπάρα και λειτουργούσαν οι ηχοφωτεινοί σηματοδότες, για να περάσει η αμαξοστοιχία 1572 που μετέφερε 55 επιβάτες και κατευθυνόταν από Λάρισα προς Βόλο.
Ενώ λοιπόν, υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα που σταμάτησαν, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 53χρονος οδηγός ενός παλιού LADA κόκκινου χρώματος, που είχε κατεύθυνση από Ν. Ιωνία προς Λαρίσης, πιθανόν αφηρημένος, προσπέρασε τα σταματημένα αυτοκίνητα και μπήκε στη σιδηροδρομική διάβαση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία.

Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ο 53χρονος οδηγός απεγλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και είχε τις αισθήσεις του, ενώ με τραύμα στο πόδι και επιπόλαιο τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε για περίπου μια ώρα μετά το δυστύχημα και στη συνέχεια επί τόπου πήγε μηχανή του ΟΣΕ Βόλου, που την μετέφερε στον σιδηροδρομικό σταθμό και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το τρένο.

magnesianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου