Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Αναδιάρθρωση της υπερχρεωμένης SNCF μέσω 2090 απολύσεων - Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Jean-Pierre Farandou...

Το «τιμόνι» της SNCF θα αναλάβει ο Jean-Pierre Farandou, αρχής γενομένης από το 2020, αντικαθιστώντας τον επί μια 10ετία πρόεδρο Guillaume Pepy.

Αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες έκαναν λόγο για έντονη επιθυμία του Γάλλου Προέδρου Emm. Macron να αναλάβει την SNCF στέλεχος από το εξωτερικό με φρέσκιες ιδέες και απόψεις για το σιδηρόδρομο, ωστόσο οι προσφερόμενες απολαβές μάλλον δεν ήταν αρκετά ελκυστικές.

Σύμφωνα με την «Les Echos», μέχρι τώρα για την εν λόγω θέση ακουγόταν έντονα το όνομα του Patrick Jeantet, ο οποίος τελεί διευθύνων σύμβουλος της SNCF Réseau.



Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Macron ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Farandou στην προεδρία της υπερχρεωμένης δημόσιας εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας.

Το στοίχημα για τον ίδιο είναι η σωστή διαχείριση της αναδιάρθρωσης της κρατικής επιχείρησης, καθώς και η υλοποίηση 2.090 απολύσεων, σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2020.

Αυτή τη στιγμή, ο Farandou εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου στην Keolis, θυγατρική της SNCF, ενώ τις επόμενες ημέρες θα περάσει από ακροάσεις ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου για να παρουσιάσει το όραμά του για το μέλλον της εταιρείας.


Who is Who

Ο Jean-Pierre Farandou βρίσκεται στην SNCF από το 1981 ως διευθυντής σταθμού στο Rodez και ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής της Thalys International την περίοδο 1993-1998.

Μετά από ένα πέρασμα στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων της SNCF, διορίστηκε επικεφαλής της περιοχής Rhône-Alpes, λίγο πριν μετακομίσει στα κεντρικά της Keolis Lyon.

Στη συνέχεια, διετέλεσε διευθυντής της SNCF Proximités πριν επιστρέψει στην Keolis ως διευθύνων σύμβουλος το 2012.

Να σημειωθεί ότι, η Kreolis ανήκει κατά 70% στην SNCF και κατά 30% στην Caisse des Dépôts du Québec.

Β.Β.

Πηγή:
- Πρόεδρος της γαλλικής SNCF αναλαμβάνει ο Jean-Pierre Farandou
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-sncf-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-jean/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου