Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Top 10 – Ταινίες με Τρένα

Ταινίες με τρένα, το λοιπόν. Ωραία κατηγορία…

10 – Once Upon a Time in the West

Στην Άγρια Δύση, τρεις δολοφόνοι περιμένουν ένα τρένο. Το τρένο φτάνει. Και έχουμε ένα πολύ ωραίο shootout για καλοσόρισμα στην ταινία. Αν λάβουμε υπόψην πως όλος ο κακός χαμός έγινε για το σιδηρόδρομο τότε έχουμε μία ταινία με τρένα. Και επίσης ένα γουέστερν του Γιοσάμιτι Σαμ, Σέρτζιο Λεόνε.
9 – Night Train to Munich

Τρένα, Ναζί, επιστήμονες, Άγγλοι κατάσκοποι και φυσικά μία ταινία με τρένα.
8 – Darjeeling Limited

Απίστευτο train trip στην Ινδία. Απίστευτο. Γουές Άντερσον.
7 – The Emperor of the North Pole

Ταινία που είδα σχετικά πρόσφατα και έχω να πω πως οι παλιές ταινίες ήταν πιο brutal από τις σημερινές. Η τελευταία μονομαχία πάνω στο τρένο είναι πολύ χαρακτηριστική. Πρωταγωνιστεί ο Λι Μάρβιν.
6 – High and Low

Μια από τις καλύτερες σκηνές σε τρένο, και με πολύ σασπένς υπάρχει στο High and Low του Ακίρα Κουροσάβα.
5 – The Incident

Πολλά χρόνια πριν από τον Μίκαελ Χάνεκε, είχε γυριστεί αυτή η ταινία που έχει σαν θέμα της, την ψυχολογική βία(και όχι μόνο) αλλά με pure & street ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης των 60ς. Δεν εκτυλίσσεται σε τρένο αλλά σε μετρό.
4 – Six Shooter

Τι γίνεται όταν ο σκηνοθέτης του In Bruges κάνει ταινία μικρού μήκους? Ένας χαμός… Μπορείτε να το βρείτε εύκολα streaming. Αξίζει.
3 – Runaway Train

Υπήρχε και σε προηγούμενο Τοπ 10, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από εδώ…
2 – The American Friend

Επίσης μία από τις καλύτερες και γεμάτο σασπένς σκηνές σε τρένο. Ταινιάρα από τις λίγες έτσι και αλλιώς. Πρωταγωνιστούν Ντένις Χόπερ και Μπρούνο Γκάνζ.
1 – The Train

Όνομα και πράγμα. Την είδα πρόσφατα και εντυπωσιάστηκα. Η αφορμή για να γράψω το Τοπ 10. Είναι περιπέτεια με απίστευτο σασπένς και δράση με τρένα. Όταν οι Γερμανοί αρχίζουν την οπισθοχώρηση από το Παρίσι κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, παίρνουν μαζί τους την ελίτ των έργων τέχνης της Γαλλίας και τα βάζουν σε ένα τρένο με προορισμό το Βερολίνο. Όμως οι Γάλλοι σιδηροδρομικοί, που τους έχουν κάνει άπειρα σαμποτάζ στο παρελθόν θα αντιδράσουν. Σκοπός τους είναι να τους καθυστερήσουν όσο μπορούν μέχρι να έρθουν οι Σύμμαχοι, χωρίς να κάνουν το παραμικρό κακό στο φορτίο του τρένου. Σκηνοθέτης ο Τζον Φράγκενχάιμερ.

Πηγή:
- Top 10 – Ταινίες με Τρένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου