Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η General Electric συγχωνεύει τη μονάδα μεταφορών με την αμερικανική Wabtec. Στα 11,1 δισ. δολ. η αξία του deal

Στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της στις μεταφορές με τον αμερικανικό σιδηροδρομικό κατασκευαστή Wabtec, μια συμφωνία αξίας 11,1 δισ. δολ., προχωρά η General Electric.

Το deal είναι το μεγαλύτερο που θα έχει υπογράψει μέχρι στιγμής ο γενικός διευθυντής της GE, John Flannery, από τότε που ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση του ενεργειακού ομίλου στα τέλη του 2017.





Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα στον Τύπο, η GE θα λάβει προκαταβολή 2,9 δισ. δολ. σε μετρητά και ποσοστό συμμετοχής 9,9% στη νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά την συγχώνευση. Αντίστοιχα, οι μέτοχοι της GE θα κατέχουν το 40,2% της νέας εταιρείας και οι μέτοχοι της Wabtec το υπόλοιπο 49,9%.

Όπως σημειώνει το Reuters, η συμφωνία είναι tax-free για τους μετόχους των δύο εταιρειών, εξαιτίας του καθεστώτος «Reverse Morris Trust», με την General Electric να απομακρύνεται ότι τον τομέα των μεταφορών και να συγχωνεύεται με την Wabtec.

Η αξία της μετοχής της νέας εταιρείας που θα συνδυάζει τις δραστηριότητες των Wabtec και GE στις μεταφορές θα ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να «κλείσει» αρχές του 2019.

Το deal προέκυψε μετά από μακροχρόνιες συνομιλίες ανάμεσα στη Wabtec και τη GE, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wabtec Raymond Betler σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Υπήρχε πάντα ένα ζωηρό ενδιαφέρον. Υπάρχει μια σχέση μεταξύ (μας) που χρονολογείται από πολύ παλιά», είπε ο Betler συμπληρώνοντας ότι «για πολλούς λόγους, τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν αυτή τη φορά και μας έδωσαν την ευκαιρία να τα καταφέρουμε πραγματικά».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Betler θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συγχωνευθείσας εταιρείας, ενώ ο πρόεδρός της, Albert J. Neupaver, αναδιορίστηκε ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής Μεταφορών της GE, Rafael Santana, θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος εμπορευματικών μεταφορών της Wabtec.

Πηγή:
- Η General Electric συγχωνεύει τη μονάδα μεταφορών με την αμερικανική Wabtec. Στα 11,1 δισ. δολ. η αξία του deal
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%B7-general-electric-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BC/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου