Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η παρουσίαση στο Αμύνταιο του βιβλίου της Χρυσούλας Βοσκοπούλου «Οι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί Αμυνταίου και Φλώρινας»

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Αμυνταίου η παρουσίαση του βιβλίου της κας Χρυσούλας Βοσκοπούλου «ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ» , η έκδοση του οποίου υποστηρίχτηκε από τους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αποστόλης Θεοδώρου και Γιάννης Νάτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.  Βαγγέλης Ακριτίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος. Για το βιβλίο αλλά και την ιστορική διαδρομή και  εξέλιξη του σιδηρόδρομου που συνέβαλε καθοριστικά στην κοινωνικοοικονομική πρόοδο της περιοχής μίλησε ο καρδιολόγος και συγγραφέας Νικήτας Κακαβάς.





Κατά την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας αναφορικά με τη συμβολή του τρένου, που ειδικότερα για το Αμύνταιο συνετέλεσε  στην άνθιση της εμπορικής δραστηριότητας, αποτέλεσε μοχλό ανάπτυξης και δημογραφικής εξέλιξης και επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έκθεση φωτογραφίας στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Νικήτας Κακαβάς.

Πηγή:
- Η παρουσίαση στο Αμύνταιο του βιβλίου της Χρυσούλας Βοσκοπούλου «Οι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί Αμυνταίου και Φλώρινας»
http://neaflorina.gr/2018/05/paroysiasi-sto-amyntaio-toy-vivlioy-tis-chrysoylas-voskopoyloy-oi-sidirodromikoi-stathmoi-amyntaioy-kai-florinas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου