Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Στην Αυστραλία κινείται το πρώτο ηλιακό τραίνο (βίντεο!!!)

Το πρώτο ηλιακό δυναμικό του κόσμου έχει ξεκινήσει τα δρομολόγιά του. Δεν φτάνει πολύ μακριά, αλλά ο αυστραλιανός σιδηρόδρομος του Byron Bay άρχισε να εκτελεί κανονικές διαδρομές με ηλιακή ενέργεια τον Ιανουάριο του 2018.

Το Byron Bay, στη Νέα Νότια Ουαλία, βρίσκεται στην ανατολική Αυστραλία και είναι γνωστός παράδεισος για τους surfer και τους backpackers με πληθυσμό μόλις 5.000 κατοίκων. Η νέα υπηρεσία τρένων καλύπτει 2,8χλμ. (3χλμ.) μεταξύ του κέντρου της πόλης και της περιοχής του North Beach. Είναι τμήμα μιας μακρύτερης γραμμής μήκους 82 μίλια (132 χλμ.) Που συνδέει την περιοχή των βόρειων ποταμών της Αυστραλίας βόρεια της πρωτεύουσας του Σίδνεϊ.

Δείτε τα βίντεο:


Το ανακαινισμένο όχημα του 1949 χρησιμοποιεί ειδικούς καμπύλους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του και μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες.

"Έψαξα τη χώρα και βρήκαμε ένα ερειπωμένο vintage τραίνο, το οποίο ανακαινήσαμε και το τροφοδοτούμε τώρα με μια πηγή ενέργειας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών", λέει ο Jeremy Holmes, διευθυντής ανάπτυξης της Byron Bay Rail Company.

Στη Νέα Νότια Ουαλία συνήθως έχουμε πάνω από 200 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο , αλλά ακόμη κι όταν δεν έχει ήλιο το τραίνο μπορεί να φορτίσει σε ένα ειδικό ηλιακό υπόστεγο.

Αλλά ακόμη και σε περίπτωση παρατεταμένων συννεφιασμένων καιρικών συνθηκών, το τραίνο έχει μπαταρίες που φορτίζουν με τοπικές πηγές πράσινης ενέργειας.

Και σε περίπτωση παρατεταμένης κακοκαιρίας και ηλεκτρικής αποτυχίας, το τραίνο διαθέτει επίσης έναν πετρελαιοκινητήρα στο σκάφος ως τελευταία λύση ανάγκης. "Λόγω του γεγονότος ότι η διαδρομή είναι επίπεδη με μόνο μια μικρή καμπύλη, το τραίνο μπορεί να τρέξει με ελάχιστη ποσότητα ενέργειας με τον κινητήρα σε αδράνεια τις περισσότερες φορές".










Πηγή:
- The World First Solar Train (2018)
https://www.youtube.com/watch?v=zklAHHIdnnU

- World first solar energy train: mixes the old and the new along the Australian coast
https://www.youtube.com/watch?v=UCVs5iLabp0

- World's First Solar Powered Train!
https://www.youtube.com/watch?v=ZobJdaSDsPM

- The World's First Fully Solar-Powered Train: Daily Planet
https://www.youtube.com/watch?v=8-ffPzVq26A


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου