Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Renato Mazzoncini, FS: Η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενισχύει τη διεθνή μας ανάπτυξη

Και τυπικά, στον έλεγχο των Ιταλών της FS πέρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα ολοκληρώθηκε η πώληση και η μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane, έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.

Της Βάσως Βεγιάζη

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εργασιών του «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας» από την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.


Σε δηλώσεις του, ο «ισχυρός άνδρας» του ιταλικού ομίλου σημείωσε ότι «το σημερινό κλείσιμο της συμφωνίας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα της διεθνούς ανάπτυξης του ομίλου της FS, όπως προβλέπεται στο Επιχειρηματικό Σχέδιο 2017-2026.

Η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι οποίοι, από τώρα και στο εξής, μπορούν να στηριχθούν στην τεχνογνωσία και εμπειρία του ομίλου της FS Italiane».

Επίσης, ο Renato Mazzoncini τόνισε ότι «η FS εξελίσσεται σε έναν σημαντικό ευρωπαϊκό φορέα κινητικότητας. Ήδη είμαστε ένας από τους κορυφαίους φορείς στη σιδηροδρομική αγορά επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, καθώς και στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Είμαστε πρώτοι στην Ιταλία και την Ελλάδα και δεύτεροι στη Γερμανία, ενώ επίσης δραστηριοποιούμαστε με θυγατρικές στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες».

Σύμφωνα με την FS, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – το 2016 – μετέφερε 15,6 εκατομμύρια επιβάτες,  1,1 εκατομμύρια τόνους αγαθών, με έσοδα περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη 3,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή:
- Renato Mazzoncini, FS: Η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενισχύει τη διεθνή μας ανάπτυξη
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/renato-mazzoncini-fs-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου