Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε φωτογραφίες από το Βασιλικό Βαγόνι μετά από εργασίες Γενικές Επισκευής στο Βόλο λίγο πριν ανηφορίσει για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του συναδέλφου Μηχανοδηγού Γιάννη Μπαϊρακτάρη:

".....Και αρχίζει να φαίνεται το αποτέλεσμα. Κουκλιστικο σε λίγο λοιπόν θα βρίσκεται στην έκθεση της Θεσσαλονίκης το Βασιλικό βαγόνι των θεσσαλικων σιδηροδρομων.
Να αναδεικνύει την σιδηροδρομικη ιστορία της Θεσσαλίας και της πόλης του Βολου.
Όπως και πέρυσι, με την ατμηλατη μηχανή του Πηλίου.


Όπως και με τις φιλοτιμες προσπάθειες και το μεράκι μερικών, και ενός ιδιαίτερα να κατασκευαστή το υποστεγο όλων των ξεχασμενων και εγκατελειμενων ατμηλατων στο σταθμό του Βολου.
Όπως και με τις φιλοτιμες προσπάθειες φίλων του σιδηρόδρομου, εκεί στον σταθμό του Βελεστινου παλεύουν να περισωσουν ιστορία, τροχαίο υλικό και γραμμή.
Γιατί υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι είναι επίτευγμα να περνά από μια πόλη σιδηρόδρομος. Είναι εξέλιξη, είναι πρόοδος. Συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός τόπου.
Μέσα από τις ράγες ξεδιπλωνει η αγροτική, μεταποιητικη, βιομηχανική,πολεοδομικη, πολιτιστική ιστορία, αγώνων και εξέλιξης ενός τόπου.
Ιστορίας μιας πόλης που διερχονται μέσα στο σώμα της οι γραμμές του Πηλίου, η μετρικη γραμμή προς Καλαμπάκα, και η κανονικού εύρους.
Σιδηροδρομικη ιστορία που θα ζηλευε οποιαδήποτε πόλη.... Εδώ μπορούσε να γίνονται σιδηροδρομικα παγκόσμια συνέδρια, να γινόταν τουριστικός σιδηροδρομικος πόλος σε παγκόσμιο επίπεδο. Να φιλοξενούσε συλλόγους... Φοιτητές πολυτεχνείων από Ελλάδα και εξωτερικό.... Εδώ όμως, σε αυτήν την πόλη ντρεπομαστε να βγάλουμε μια ατμηλατη μηχανή σε μια πλατεία η σε ένα δημόσιο μέρος, πχ πόλη της Λάρισας... Εδώ ασχολούμαστε με λαμπιονια, με ντιβες του θεάματος και με καραγκιοζηδες της αυτοδιοίκησης."













Πηγή:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1974471462832032&id=100008075929051

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου